Managed hosting door True

Nieuwe ceo's voor Twitter en Skype

 

De internetreuzen Twitter en Skype hebben hun ceo vervangen. Bij Skype stapt ceo John Silverman, aan de slag sinds maart 2008, onmiddellijk op. Hij wordt binnenkort vervangen door Cisco-vice president Tony Bates. Dit meldt het Belgische vakblad Data News.

Bates werd eerder al vaak genoemd als een van de mogelijke kroonprinsen van de netwerkreus, mocht ceo John Chambers met pensioen gaan. Bates was senior vice president and general manager van Cisco's Enterprise, Commercial and Small Business Development Group. Hij werkte 15 jaar bij Cisco.

Nog niet zo lang geleden werd Skype als overnamedoelwit genoemd van Cisco, maar kort na die geruchten ging het bedrijf plots nauwer samenwerken met Avaya. Bates komt op een moment dat Skype werkt aan een beursgang en dat er geruchten de ronde doen dat er een alliantie op til is tussen Skype en Facebook.

Twitter
Bij microblogsite Twitter zet ceo Evan Williams een stap opzij. Williams, die zo'n twee jaar ceo was, wil zich weer meer met productontwikkeling gaan bezighouden. Coo Dick Costolo krijgt de leiding over het bedrijf. Costolo is de voormalige oprichter van Feedburner, dat verkocht werd aan Google. In zijn vorige rol als coo moest hij er al voor zorgen dat Twitter geld zou opbrengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3551986). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.