Managed hosting door True

'EMC en NetApp profiteren van stijgende budgetten'

 

Budget geld planning

Dataopslagleverancier EMC is de komende tijd verzekerd van omzet omdat zijn grote klanten komend jaar elk gemiddeld 25 miljoen dollar uitgeven. Daarnaast zal NetApp ook profiteren van de toenemende vraag. IBM en HP zijn partijen met een sterk merk, maar profiteren minder van de stijgende verkoop van opslagoplossingen. Oracle profiteert het minst. Dit meldt onderzoeksbureau TheInfoPro in het rapport 'TheInfoPro Storage Study'.

TheInfoPro meldt in het rapport dat bedrijven in 2011 een flink budget voor dataopslag hebben, nu het dieptepunt van de recessie voorbij is. 35 procent geeft veel meer uit dan voorheen en 39 procent zegt dat de uitgaven stabiel zijn. Bedrijven uit de middenmarkt zullen veel meer aan opslag uitgeven dan bedrijven uit de Fortune 1000. Slechts 13 procent van de respondenten van bedrijven uit de middenmarkt zegt minder budget voor dataopslag te reserveren. Van de Fortune 1000-klanten is 26 procent van plan minder uit te geven aan storage. Dat is overigens 4 procent minder dan vorig jaar; toen zei 30 procent van deze groep minder aan storage uit te geven.

Storage-specialist EMC zal in 2011 goede zaken doen, vooral met bedrijven uit de Fortune 1000, aldus TheInfoPro. Er staan vijf verschillende EMC-producten in het ‘Most Exciting Product'-lijstje van het onderzoeksbureau. IBM en HP zijn kwetsbaarder door het weloverwogen uitgavepatroon van it-beslissers die over storage gaan, hoewel ze sterke merknamen hebben. Dat geldt ook voor Oracle, dat sinds dit jaar de opslagtechnologie van Sun in handen heeft.


Thin provisioning en deduplicatie
De laatste weken stond de wereld van dataopslag in het teken van de overnamestrijd tussen HP en Dell om 3Par. Vooral andere bedrijven zijn echter technologisch gezien innoverend, aldus Ivan Ruzic, ceo van de TheInfoPro. Hij zegt dat 2011 het jaar wordt van EMC, NetApp en andere leveranciers: ‘Zij bieden interessante producten aan trouwe en tevreden klanten.'

Klanten hebben volgens Ruzic vooral interesse in thin provisioning en deduplicatie, voor datareductie bij back-up. Hiermee worden capaciteitsproblemen aangepakt. Volgens hem is dankzij de overname van Data Domain EMC hier een sterke speler in.

Grote bedrijven vinden virtualisatie en cloud computing belangrijke technologieën. Zo is 8 procent van de ondervraagde bedrijven van plan externe cloudstorage uit te rollen. 31 procent van de respondenten denkt dat in 2012 zeker 25 procent van de datadiensten in de cloud wordt opgeslagen en beschermd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3521446). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.