Managed hosting door True

Heineken kiest opslag van Compellent

 

Compellent heeft in samenwerking met Inter Access zijn gevirtualiseerde opslagsysteem geïnstalleerd in het op VMware gebaseerde datacenter van Heineken Nederland.

Hiermee ontstaat een private cloud computing-omgeving die de bierbrouwer in staat stelt om de gegevensgroei bij te benen, op ruimte, stroom en koeling te besparen, het gegevensbeheer te automatiseren en ingrijpende upgrades te voorkomen. In een gezamenlijke persconferentie met VMware en Compellent tijdens de VMworld maakte Heineken Nederland bekend dat het door de Fluid Data-opslag- en serverarchitectuur van Compellent bijna zestig minder schijfcapaciteit nodig heeft.

Geconfronteerd met de noodzaak om de HP EVA-opslagsystemen op te waarderen, voerde Heineken Nederland een evaluatie uit van oplossingen van verschillende leveranciers die als alternatief zouden kunnen dienen.
Bijgestaan door Inter Access, de kanaalpartner van Compellent, koos Heineken Nederland uiteindelijk voor Compellent Fluid Data vanwege de geautomatiseerde gelaagde sub-LUN-opslag, het kostenefficiënte gebruik van solid state drives (ssd's), de schaalbare hardware en de integratie met VMware. Heineken Nederland heeft reeds 60 procent van zijn fysieke servers gevirtualiseerd met VMware en zegt daardoor het stroom- en koelingsverbuik te reduceren. Deze virtualisatieslag zal voortduren totdat de meerderheid van alle systemen is gevirtualiseerd en een tweede Compellent-locatie is opgezet voor disaster recovery.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3497159). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.