Managed hosting door True

HP bluft Dell af, Dell bluft terug

 

HP biedt nu 27 dollar per aandeel of bijna 1,8 miljard dollar voor opslagbedrijf 3Par. Dat nieuwe bod komt nauwelijks een dag nadat Dell zijn eigen bod had opgetrokken tot net boven dat van HP. Kort daarop heeft Dell weer 1,8 miljard dollar geboden.

Nu bieden zowel HP als Dell 1,8 miljard dollar. Bovendien zou Dell 72 miljoen dollar compensatie moeten krijgen als 3Par toch niet in een overname met Dell zou stappen.

Marktkenners stellen dat de overnamestrijd zo langzamerhand zorgwekkende proporties begint aan te nemen. 1,8 miljard dollar voor een bedrijf dat niet eens winstgevend is, is veel geld. Maar voor Dell is de overname belangrijk om los te komen van de pure pc-business en zo de winstmarges te verbeteren. 3Par levert opslagvirtualisatietechnologie voor datacenters en mikt op het hogere segment van de markt.

Midden augustus bood Dell 1,15 miljard dollar voor 3Par. HP ging in de tegenaanval en bood 1,6 miljard dollar, waarop Dell gisteren zijn bod optrok tot net boven dat bedrag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3488089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.