Managed hosting door True

Vlak kwartaal voor Symantec

 

Security- en storageleverancier Symantec heeft in het eerste fiscale kwartaal van zijn boekjaar 2011 een omzet gehaald van 1,433 miljard dollar. Dat is bijna evenveel als een jaar geleden. De verkoop van security ging goed, maar die van storage was zwak, hoewel sommige pakketten zoals back-up in trek waren.

Een jaar geleden was Symantec's omzet 1,432 miljard dollar in het eerste kwartaal. Dat is bijna evenveel als dit fiscale jaar. De nettowinst was 161 miljoen dollar. Dat is meer dan een jaar geleden, toen de winst 74 miljoen dollar was. Voor het tweede kwartaal wordt een omzet verwacht van ongeveer 1,465 miljard dollar, ook bijna evenveel als een jaar geleden.

De licentieopbrengsten daalden in het eerste kwartaal van het boekjaar 2011 van 223 naar 185 miljoen dollar. Omzet uit content, abonnementen en onderhoud steeg met drie procent naar 1,25 miljard dollar.

De omzet uit de consumentenbusiness steeg met 6 procent naar 473 miljoen dollar. De omzet uit security en compliance steeg naar 340 miljoen dollar. Omzet uit diensten bleef vlak op 96 miljoen dollar. 

De omzet uit storage en server management daalde met vijf procent naar 524 miljoen dollar. De omzet uit de storage business daalt al zes kwartalen. Dat komt mede door de economische recessie en het missen van grote deals die pas in het tweede kwartaal werden geboekt, aldus Enrique Salem, ceo van Symantec. Er zijn volgens hem geen deals verloren aan de concurrentie. Klanten zijn nog steeds afwachtend bij de aankoop van nieuwe software.

Overigens doen bepaalde storage softwareoplossingen van Symantec het goed, vooral back-up en archivering. De verkoop van Backup Express is verdubbeld. Ook de NetBackup 7 dataprotectie-applicatie is in trek. Verder zijn er hoge verwachtingen van de Enterprise Vault e-mail en content archiveringsoplossing die geschikt is voor Microsoft SharePoint-omgevingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3455250). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.