Managed hosting door True

Dell haalt opslagcompressie technologie in huis

 

Dell is van plan voor een nog onbekend bedrag Ocarina Networks over te nemen, leverancier van opslagcompressie- en deduplicatietechnologie. Hiermee kunnen gebruikers de omvang van hun opgeslagen data reduceren. Dell gaat hierdoor steviger concurreren met andere opslagleveranciers, zoals HP, NetApp en Hitachi Data Systems (HDS).

Ocarina Networks levert deduplicatietechnologie die inzicht biedt in de contentstructuur van data, waardoor een betere compressie en deduplicatie mogelijk is. Dell denkt door de overname betere deduplicatie en opslagdiensten, zoals replicatie, migratie en tiering, te kunnen leveren.

De technologie van Ocarina wordt al gebruikt door EMC, een partner van Dell, en door concurrenten zoals BlueArc, Hitachi Data Systems (HDS) en HP. Van deze samenwerkingsverbanden wordt per geval bekeken of ze kunnen worden voortgezet. Zeker is dat Dell door de overname een grotere concurrent van NetApp wordt, dat standaard deduplicatietechnologie in zijn producten bouwt.

Ocarina beweert dat het data 57 keer sneller kan reduceren dan NetApp. Verder gaat Dell steviger concurreren met HP, dat de eigen deduplicatietechnologie StoreOnce heeft ontwikkeld. Deze is beschikbaar op HP's nieuwe D2D4312 back-up appliance. StoreOnce is ook beschikbaar als back-upclient voor HP's Data Protector back-upsoftware.


CommVault en Symantec
Dell, inmiddels wereldwijd de vier na grootste leverancier van diskgebaseerde opslagsystemen, maakt zelf gebruik van partnerships rond het leveren van deduplicatietechnologie. De fabrikant gebruikt voor zijn opslagapparatuur deduplicatietechnologie van Symantec en CommVault.

Deze relaties worden voortgezet. Zo wordt Dell's PowerVault DL2100 back-up appliance gecombineerd met CommVault's Simpana 8-software voor deduplicatie. Ook wordt de Dell PowerVault DL2100 gecombineerd met Symantec's Back-up Exec 2010-deduplicatietechnologie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3453813). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.