Managed hosting door True

Investeerder betaalt 120 miljoen voor Easynet

 

Alle activiteiten van hostingbedrijf Easynet buiten het Verenigd Koninkrijk krijgen een nieuwe eigenaar. De Britse onderneming, die ook in Nederland managed netwerk-, hosting- en integratiediensten aanbiedt, komt voor honderd miljoen pond (bijna 120 miljoen euro) in handen van de Londense investeerder LDC. Easynet heeft een Nederlands kantoor in Amsterdam Zuidoost en een datacenter op Schiphol-Rijk.

Het hostingbedrijf was sinds 2005 eigendom van het Britse televisiemaatschappij BSkyB (British Sky Broadcasting). De omroep wilde met Easynet zijn diensten verruimen met breedbandinternet en telefonie. Daarbij kwam de nadruk steeds meer te liggen op zakelijke dienstverlening.

Nu Easynet voldoende winstgevend is, vindt BSkyB het tijd om de alle activiteiten die het hostingbedrijf buiten het Verenigd Koninkrijk uitvoert, af te stoten. De nieuwe eigenaar  LDC (Lloyds Development Capital) is een zogenoemd private equity-bedrijf dat zich voornamelijk laat financieren door de Lloyds Banking Group.

De klanten van Easynet Global Services houden toegang tot het glasvezelnet dat BSkyB in Groot-Brittannië exploiteert. Bovendien blijft BSkyB een zakelijke klant van Easynet. De Britse netwerkonderdelen van Easynet blijven in bezit van BSkyB.

In Nederland werken ongeveer 135 mensen bij Easynet. Voor hen zou de verkoop aan LDC geen gevolgen hebben. De Nederlandse exploitant van parkeergarages Qpark is een belangrijke klant van de dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3443052). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.