Managed hosting door True

Unica Installatiegroep koopt AAC Cosmos op

 

Technisch dienstverlener Unica Installatiegroep uit Hoevelaken heeft met de curator overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van AAC Cosmos. Deze ict-dienstverlener werd vorige week meegesleurd in het faillissement van moederbedrijf Borghoudt. Alle activiteiten van AAC Cosmos worden voortgezet onder de hoede van Unica. Naar verwachting zal een groot deel van de vijfenzeventig arbeidsplaatsen bij AAC Cosmos behouden blijven.

De andere werkmaatschappijen van de Borghoudt-holding (Itvise, iTactic , Letgo en Borghoudt IT People) gaan niet mee. Daar werkten in totaal eveneens zo'n vijfenzeventig man.

Unica Installatiegroep (300 miljoen euro omzet, 1800 werknemers, negentien vestigingen) profileert zich als een financieel sterk familiebedrijf dat ook in tijden van crisis omzet en rendement op peil weet te houden. Rik Dikken, algemeen directeur van Unica, spreekt nu al de verwachting uit dat AAC Cosmos in 2010 positief zal bijdragen aan het resultaat van het bedrijf. Unica zet de activiteiten voort onder de bedrijfsnaam Unica AAC Cosmos B.V.

Dikken stelt dat de infrastructuurdienstverlening van AAC Cosmis een aanvulling betekent voor het ict-dienstenportfolio van Unica. 'Onze businessunit Unica ICT Networks richt zich op het ontwerpen en aanleggen van technologisch geavanceerde ict-netwerken en beveiligingssystemen. Onze businessunit Unica Fastcom is actief op het gebied van het bouwen van datacenters. Met de activiteiten van AAC Cosmos wordt dit nu gecompleteerd met beheerdiensten.' Daarnaast past de boedelaankoop in de strategie om de trouwe klantenkring (met terugkerende omzet) te laten groeien.

Volgens Jack Rijks, commercieel directeur van AAC Cosmos, zijn beide bedrijven sterk vertegenwoordigd bij klanten met vijftig tot vijfhonderd werkplekken in de marktsegmenten zorg, onderwijs, semi-overheid, zakelijke dienstverlening en industrie. 'Dit biedt voor beide ondernemingen goede kansen om bij bestaande klanten extra toegevoegde waarde te leveren.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3384944). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Ik wens de heren Jack en Jacq veel succes om ook dit bedrijf ten gronde te richten.
Ik ga er tevens van uit dat 40 procent van het huidige personeel al een nieuwe baan heeft.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.