Managed hosting door True

Nederland thuishaven datacenters Stolt Nielsen

 

Stolt Nielsen, een maritiem transporteur, gaat samen met PST Business Solutions uit Tiel zijn servers vanuit de Verenigde Staten naar Nederland verhuizen.

Vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam worden de 33 kantoren, meer dan 5000 werknemers en meer dan 150 schepen over de hele wereld aangestuurd. Stolt Nielsen is dan ook 24x7 afhankelijk van de geautomatiseerde systemen die de bedrijfsprocessen aansturen. Alle informatie komt bij elkaar op een centrale server, feitelijk het hart van het bedrijf.

Om risico's te beperken is besloten de servers, ook wel datacenters genoemd, te verhuizen naar twee locaties in Nederland. Eén locatie waar de hoofdserver staat, en een andere plek waar de back-up server zich bevindt. Deze 'spiegelt' de hoofdserver continu, zodat er bij een eventuele calamiteit direct overgeschakeld kan worden naar de tweede server en niemand hinder ondervindt. PST Business Solutions bereidt momenteel de migratie van de systemen voor. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Iptor, de eigenaar van de datacentra in Nederland. Na dit proces zal PST het beheer van de servers op zich nemen en er zorg voor dragen dat er een goed functionerend en bewaakt automatiseringspark in Nederland staat. Het streven is dat het project in augustus wordt opgeleverd en er dan vanuit de nieuwe datacenters kan worden gewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3378722). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.