Managed hosting door True

EMC NetWorker geïntegreerd in Data Domain

 

Opslagleverancier EMC frist zijn Networker-dataprotectieoplossingen op. De back-upsoftware is geïntegreerd in de software van deduplicatiespecialist Data Domain. Zo hoopt EMC sterker te staan ten opzichte van concurrenten als Symantec en CommVault.

EMC NetWorker, dat in 2003 werd overgenomen van Legato, wordt geïntegreerd in de deduplicatietechnologie van Data Domain en EMC's Atmos cloud storage-platform. Dit zei Frank Slootman, voorheen ceo van Data Domain en nu verantwoordelijke van EMC's Backup and Recovery Systems (BRS) divisie, op EMC World 2010, dat onlangs in Boston werd gehouden. EMC Networker heeft volgens hem weinig aandacht van het bedrijf gehad, terwijl het EMC wel omzet bezorgt.

Door de overname van Data Domain is EMC's Backup, Recovery, and Archiving (BURA) divisie gereorganiseerd. De divisie heeft nu de naam BRS. Deze divisie verdient jaarlijks een miljard dollar op de verkoop van Data Domain en Avamar-datadeduplicatieoplossingen, NetWorker-dataprotectiesoftware en Disk Library-series voor virtuele tape libraries.

Boost
NetWorker is nu geïntegreerd in Data Domain Boost, dat zorgt voor een snelle afhandeling van data vanuit een deduplicatie-appliance naar een back-upserver. Data Domain Boost is een alternatief voor de Open Storage Technology (OST) van Symantec. Data Domain Boost is overigens ooit door Data Domain en Symantec ontwikkeld.

Avamar
NetWorker is verder geïntegreerd in Avamar open source gebaseerde deduplicatie, die technisch gezien anders werkt dan die van Data Domain. Zo dedupliceert Avamar data op een file server voordat een back-up wordt uitgevoerd. Data Domain doet dat juist na het uitvoeren van een back-up. NetWorker versie 7.6 is verder geïntegreerd in VMware-omgevingen en kan daardoor ook databack-ups uitvoeren in de storage cloud van EMC Atmos.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3365765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.