Managed hosting door True

LUMC tekent storage-overeenkomst met Bull

 

Bull meldt dat het zijn bestaande relatie met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft uitgebreid met een vijfjarige storage-overeenkomst.

Het nieuwe storage-systeem gaat het hart vormen van de ict-infrastructuur voor het project vernieuwing Zorg-ICT van het LUMC met softwareleverancier Chipsoft. Als het systeem volledig is ingevoerd, gaan in Leiden ongeveer vijfduizend medewerkers ermee aan de slag. Het LUMC verwacht met het nieuwe zorginformatiesysteem de dossiervoering, communicatie tussen zorgverleners en de planning van opnames, onderzoeken en bezetting van behandelruimten te verbeteren. Een snelle, flexibele, hoogbeschikbare infrastructuur is hierbij van het grootste belang.

Europees aanbestedingstraject
Bull werd gekozen na een uitgebreid Europees aanbestedingstraject. Binnen het contract wordt de leverancier verantwoordelijk voor de vervanging van de complete opslagomgeving, inclusief back-up. In eerste instantie zal Bull zich richten op de implementatie van de nieuwe, high-end opslagomgeving. Daarna worden in fases ook de archivering, het nas en de back-upoplossing vervangen. Binnen vijf jaar moet het LUMC beschikken over een geheel nieuwe omgeving.

De leverancier was al betrokken bij de huidige opslagomgeving en onder andere verantwoordelijk voor de eerstelijns support en enkele storage assessments. Deze omgeving moest echter worden vervangen.

Rob de Weerd, ict manager Operations bij het LUMC: "Bull won het contract omdat ze als beste scoorden op zowel prijs als kwaliteit. Verder zagen we dat ze hierna met veel enthousiasme van start gingen. We hebben een strakke planning en ze hebben in een recordtempo alle overeenkomsten, SLA's, projectplannen, het technisch ontwerp en andere benodigdheden geregeld. We zien het project dan ook met groot vertrouwen tegemoet."

Pay-as-you-grow
Het LUMC krijgt twee EMC Celerra NS960 storage-systemen waarbinnen de totale oplossing kan worden aangeboden. Bovendien gaat het LUMC gebruikmaken van het 'Pay-as-you-grow'-model van Bull. Dat betekent dat het LUMC capaciteit op voorraad krijgt, maar hiervoor pas gaat betalen wanneer er gebruik van wordt gemaakt.

De Weerd: "We hebben binnen de zorgsector te maken met een explosieve datagroei. Door allerlei onderzoeksapparaten worden steeds meer digitale foto's gegenereerd, die opgeslagen en gedeeld moeten worden. Dit stelt hoge eisen aan onze storage-omgeving. Met de nieuwe omgeving voldoen we straks geheel aan deze eisen. Bovendien zijn we dankzij 'Pay-as-you-grow' flexibeler. Als we in de toekomst extra capaciteit nodig hebben, kunnen we hier direct over beschikken, zonder er nu al voor te hoeven betalen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3351681). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.