Managed hosting door True

Equinix rondt overname van Switch and Data af

 

Equinix, leverancier van datacenterdiensten, heeft de overname van Switch and Data Facilities Company afgerond. Met de overname is een bedrag gemoeid van 683,4 miljoen dollar.

Het bedrag bestaat deels uit een contante betaling van ongeveer 134 miljoen dollar en de uitgifte van ongeveer 5,5 miljoen gewone aandelen Equinix ter waarde van 549,4 miljoen dollar (op basis van de slotkoers van 30 april 2010). Het bedrag is exclusief aandelen van medewerkers. Dit aspect wordt op een later tijdstip afgerond. De transactie versterkt de positie van Equinix in de wereldwijde datacenterdienstenmarkt, zo meent het bedrijf. Equinix voegt zestien nieuwe stedelijke gebieden in Noord-Amerika toe aan zijn netwerk van regionale datacenters, waarmee het totaal uitkomt op 22. 

Equinix maakte het voornemen om Switch and Data over te nemen bekend op 21 oktober 2009. Het bedrijf integreert de activiteiten van Switch and Data in de eigen organisatie en onder de Equinix-merknaam. Dit als onderdeel van een grootschalig integratieprogramma dat 34 datacenters in 22 regio's in Canada en de Verenigde Staten omvat. Door de overname beschikt Equinix over zes miljoen vierkante ‘feet' (circa 560.000 vierkante meter) aan bruto datacentercapaciteit in 87 IBX- en partnerdatacenters in 35 stedelijke gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Equinix breidt dankzij de acquisitie per direct zijn aanwezigheid in onder meer Atlanta, Denver, Miami, Seattle (VS) en Toronto (Canada) uit. Verder neemt het aantal netwerkserviceproviders, actief in internet-, peering-, ethernet- en wan-diensten, toe van 410 naar 575 binnen de IBX-datacenters van Equinix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3345231). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.