Managed hosting door True

HP gebruikt voortaan blades in Superdome

 

De Superdome-servers van HP zijn voortaan blade-gebaseerde clusters. Dat maakt de koppeling met andere servers in het datacenter makkelijker, aldus de ict-leverancier. Het bedrijf brengt met deze stap een geïntegreerd BladeSystem-platform op de markt. Bij elke server van HP worden dezelfde componenten, tools en processors gebruikt, waardoor uitwisseling gemakkelijk wordt.

'Dit willen we niet meer', zei general manager Martin Fink tijdens de aankondiging op 26 april 2010. Hij wees daarbij op een Microsoft PowerPoint-presentatie waarbij verschillende serversystemen te zien waren. ‘De Superdome 2 past voor het eerst in een standaardserverkast.'

De Superdome 1-server werd tien jaar geleden geïntroduceerd en is bedoeld voor bedrijfskritische applicaties. ‘Voor het eerst in tien jaar veranderen we onze architectuur', zegt divisie-directeur Wolfgang Wittmer van HP's Enterprise Servers, Storage en Networking. De komende maanden zal de ict-leverancier nog aankondigingen doen om storage-producten of netwerkproducten (bijvoorbeeld van het onlangs overgenomen 3Com) nog beter in de nieuwe architectuur in te passen.


Converged infrastructuur

De ict-leverancier beloofde de oude architectuur nog jaren te ondersteunen. ‘De oude apparatuur blijven we zeker nog jaren maken', aldus David Donatelli, verantwoordelijk voor HP's divisie Enterprise Servers, Storage en Networking.

De aankondiging past in HP's 'converged infrastructuur'-strategie, waarmee de ict-leverancier claimt het datacenter flexibel en efficiënt te houden. ‘De infrastructuur moet geen belemmering meer worden om nieuwe applicaties uit te rollen', zegt Johan Deschuyffeleer, verantwoordelijk voor de divisie Technology Services. ‘De aankondiging van het BladeSystem-platform laat zien dat HP erkent dat netwerk, opslag en servers bij elkaar komen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3336905). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.