Managed hosting door True

Sun-resellers overwegend positief over de toekomst

 

De Nederlandse Sun-resellers zijn over het algemeen positief hoe het hun zal vergaan onder Oracle. Reseller Quanza en ZX zijn positief. Een andere, anonieme, reseller in principe ook, al verwacht deze meer concurrentie van de directe verkoop van Oracle.

De redactie van CRN heeft gesprekken gevoerd met verschillende Sun-resellers en de websites van Sun-resellers bekeken. De Nederlandse Sun-reseller Quanza, die opereert als onafhankelijke system integrator, is over het algemeen zeer positief. Paul den Dekker, sales manager bij Quanza, zegt dat de zaken onder Sun 'business as usual' zijn. "Klanten bestellen nog steeds Sun. Laatst hebben we nog een flinke order gescoord voor het leveren van Sun-storage en -servers." Volgens Den Dekker wordt de combinatie van Oracle-software en Sun-hardware interessant. "Vooral het Sun Unified Storage-systeem dat op Solaris draait, is een goede oplossing."

Sun-reseller ZX Factory is zeer te spreken over de Sun/Oracle-combinatie, staat op de website van ZX te lezen: "De overname van Sun door Oracle betekent dat ZX u een breder en dieper assortiment van dienstverlening kan bieden. Door deze krachtenbundeling kunt u efficiënt en effectief gebruik maken de expertise die ZX als full service provider biedt." Verder staat er te lezen: "Oracle-software draait nu al het snelst op Sun Sparc/Solaris vergeleken met elke andere server of ander operating systeem. Nu Sun onderdeel is van Oracle, zal elke laag in hard- en software aangepast worden om de performance, betrouwbaarheid en beheerbaarheid te verbeteren. Klanten profiteren daardoor van een snellere performance en daarnaast lagere beheerkosten."

Een reseller die anoniem wenst te blijven zegt dat de integratie van Sun en Oracle in Nederland 'eindelijk op gang begint te komen'. De verkoop van Sun-oplossingen verliep volgens de reseller in 2009 goed. "Voor 2010 is er goede hoop, vooral de combinatie van Oracle-software en Sun-hardware biedt goede kansen." De reseller verwacht echter ook dat 'hij meer zelf moet gaan doen' en meer concurrentie zal onervinden van de directe verkoop van Oracle, zoals op het gebied van onderhoud op hardware. "Dat leidt tot lagere marges."

Sun heeft in Nederland enkele honderden resellers, maar er zijn er maar een paar die Sun veel omzet bezorgen. Dat zijn volgens kenners in de markt onder andere Quanza, Dataman, Rhodix, Kender Thijssen en ZX Factory.

Op 24 maart wordt voor klanten en partners het Oracle+Sun Welcome event gehouden. Luc Opdebeeck, senior vice president EMEA Strategy bij Oracle, zal daar meer vertellen over de integratie en hoe de partners van Oracle en Sun kunnen samenwerken nu Sun onderdeel is geworden van Oracle.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3287757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.