Managed hosting door True

CeBIT 2010: IBM introduceert eX5 servers (video)

 

IBM heeft op de eerste dag van de CeBIT 2010 in Hannover de nieuwe IBM eX5-servers aangekondigd. IBM staat op de beurs met een grote stand in hal 2.

IBM introduceert  de eX5 servers (video). Deze zijn volgens de leverancier goedkoper in gebruik. IBM beweert een 30-jaar oude barrière in chiptechnologie te hebben doorbroken dankzij de fysieke scheiding van chips en geheugen in servers. Het loskoppelen van geheugen en processor, die traditioneel fysiek met elkaar verbonden zijn, is het resultaat van drie jaar technologische ontwikkeling, aldus IBM.

Dankzij deze ontwikkeling hebben technici de mogelijkheden van IBM's bestaande x86-platform verbeterd. De geheugencapaciteit van IBM's nieuwe eX5 server-portfolio is tot zes keer meer schaalbaar dan huidige systemen. Hierdoor hoeven gebruikers geen nieuwe server aan te schaffen om te voldoen aan een groeiende vraag naar geheugen, aldus IBM.

IBM introduceert in 2010 drie verschillende schaalbare eX5-systemen: het vier-processor System x3850 X5, de BladeCenter HX5 en de System x3690 X5, een entry-level server. Deze hebben features zoals eXFlash, een flash-storage-technologie die storage-kosten flink kan reduceren. IBM's Systems Director softwaremanagementsoftware ondersteunt de eX5 servers.

IBM Global Technology Services levert nieuwe implementatiediensten voor de nieuwe server- en storage-producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3273282). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.