Managed hosting door True

Europa akkoord met overname 3Com door HP

 

Ethernet kabel

De Europese Commissie stemt in met de overname van netwerkdienstverlener 3Com door ict-leverancier HP. De ambtenaren onderzochten de gevolgen van de overname voor de markt voor netwerkapparatuur en concluderen dat concurrentie niet in het geding is. In november 2009 maakte HP bekend 2,7 miljard dollar voor 3Com te bieden en zijn schulden te willen overnemen.

De Europese ambtenaren hebben bij hun onderzoek vooral gekeken naar de markt voor switches en routers. Daarin zijn beide bedrijven namelijk actief. 'De gecombineerde onderneming behoudt een aantal wereldwijde concurrenten, waardoor klanten keuze houden uit meerdere aanbieders van switches en routers', aldus de commissie. Grote concurrenten zijn Cisco en Juniper.

Ook maakt het voor de ambtenaren niet uit dat HP behalve netwerkapparatuur ook aanpalende ict-diensten verleent. 'De Commissie vindt dat de nieuwe organisatie een relatief beperkte positie heeft op de markt van netwerkapparatuur en ict-diensten, met talloze alternatieve aanbieders voorhanden.'


Grote kluif

Door de overname van 3Com wordt HP een belangrijke speler op de markt voor netwerkapparatuur. Dat verwachtten Computable-experts van het topic Netwerken nadat HP zijn overnameplannen bekendmaakte. De experts waren verrast door HP's plan. De ict-leverancier krijgt er volgens hen een grote kluif aan om daadwerkelijk zijn naam als netwerkleverancier in de markt te vestigen. Zo zou HP niet de eerste keuze zijn bij bijvoorbeeld dedicated routers of firewalls.

HP zelf geeft als belangrijkste redenen voor de inlijving van 3Com de beoogde uitbreiding van zijn Ethernet-switchingaanbod en een versterking van zijn datacenterstrategie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3250389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.