Managed hosting door True

Avaya integreert producten Nortel Enterprise

 

Netwerkleverancier Avaya integreert de producten van de pas overgenomen branchegenoot Nortel Enterprise in zijn portfolio. Het nieuwe platform Aura vormt de kern van de integratie van de producten voor unified communications en contact centers. De producten die specifiek voor het mkb zijn bedoeld, voegt Avaya samen in de hybride ip-oplossing IP Office. Avaya-directeur Chris de Jongh legt uit welke gevolgen dit voor het portfolio heeft.

'Het allerbelangrijkste is dat wij bestaande en nieuwe klanten van ons en van Nortel Enterprise nog lang blijven ondersteunen met hun huidige netwerkproducten', zegt hij. 'We hebben duizenden klanten in de Benelux en die blijven we voorzien van support en upgrades.' Het nieuwe Avaya kent vier productonderdelen, vertelt de landendirecteur: unified communications (UC), contact center, communicatietechnologie voor mkb en dataproducten.

Unified communications en contact centers

Chris de Jongh, managing director Avaya BeneluxDe producten voor UC, ofwel het integreren van diverse communicatiekanalen in één systeem, krijgen een upgrademogelijkheid naar het platform Aura. Aura is gebaseerd op het transparante SIP-protocol, dat makkelijk met andere systemen praat en waarop eenvoudig applicaties kunnen worden gezet. Bovendien voegt Avaya Nortels ontwikkelomgeving ACE toe aan Aura. ACE gebruikt service-oriented architecture (soa) en webdiensten.

Het nieuwe platform Aura vormt ook de basis voor nieuwe producten voor contact centers. In juli 2010 introduceert Avaya op Aura het zogenoemde Next Generation Contact Center, al blijven bestaande producten volgens De Jongh gehandhaafd.

Mkb en data

De verschillende producten voor het mkb, zoals Nortel BCM en Norstar en Avaya Partner en IP Office, worden uiteindelijk samengevoegd in IP Office. Bovendien krijgt dit mkb-product functionaliteiten voor Nortel-telefoontoestellen.

De dataproducten van Nortel vormen de basis voor het dataportfolio van Avaya. Avaya had tot dusver slechts enkele dataproducten die onder merknaam van andere hardwarefabrikanten ('OEM') werden gebruikt. 'Wij gaan nu druk aan de slag met ons nieuwe dataportfolio', besluit De Jongh.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3228375). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.