Managed hosting door True

Intel en AMD begraven strijdbijl

 

Chipfabrikant Intel en chipfabrikant AMD hebben hun ruzie over patenten en het misbruik van mopolieposities bijgelegd. Intel betaalt AMD 1,25 miljard dollar. Daarnaast tekenen de partijen een licentieovereenkomst waarin staat dat de chipmakers elkaars technologie mogen gebruiken. Ook zal Intel zich houden aan een aantal regels rond ethisch zakendoen. AMD staakt in ruil hiervoor zijn rechtszaken tegen Intel. Ook de klachten worden ingetrokken.

'De relatie tussen de twee bedrijven is in het verleden lastig geweest. Deze overeenkomst beëindigt de juridische strijd en zorgt ervoor dat de bedrijven zich weer kunnen richten op innovatie en productontwikkeling', zeggen de chipmakers in een toelichting.

De twee partijen hebben al jaren ruzie over de schending van patenten en de agressieve manier van adverteren van Intel. AMD spande in Verenigde Staten en Japan rechtszaken aan tegen Intel. Ook klaagde het bedrijf bij de Europese Commissie, die een onderzoek startte. In mei kreeg Intel een boete van 1,06 miljard euro voor het misbruiken van zijn monopoliepositie. De chipmaker heeft een marktaandeel van ongeveer 80 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3154834). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.