Managed hosting door True

EMC Documentum ondersteunt SharePoint

 

EMC Documentum, leverancier van enterprise content management oplossingen, zegt mee te liften op het succes van Microsoft SharePoint. Door het toenemend gebruik van SharePoint ontstaat er veel ongestructureerde data ."Documentum vangt de Microsoft data op."

Dit zegt EMC op de jaarlijkse conferentie Momentum 2009, dat dit jaar in Athene wordt gehouden. Mark Lewis, baas van EMC's Content Management and Archiving Division, zegt dat zijn software SharePoint-gebruikers beter ondersteunt. "SharePoint lijk op een ecm-oplossing, maar doet het vooral goed in Windows-omgevingen. Het is echter geen volledige ecm, zo mist het functies zoals repository, (de data van de data), object model en metadata. Documentum heeft dat wel en biedt daarom extra ecm-functies aan SharePoint omgevingen."
"Documentum vangt de Microsoft data op", zo vervolgt Hans Timmerman, cto van EMC Nederland. "SharePoint is een goede gebruikstool voor de client, maar inefficiënt met opslag. EMC speelt daarop in met zijn Documentum software. SharePoint is een simpele en eenvoudig document managent oplossing. Deze software maakt soms wel miljoenen kleine files aan. Deze worden echter niet in een uitgebreide repository gezet. Dat is onvoldoende om document management te doen met compliance, record management en retention functies. En kan het ook geen information lifeccycle managenent (ilm) ondersteunen naar de infrastructuur (storage tiering en archiving). Documentum speelt daarop in met het opzetten van een documentstructuur. Documentum gebruikt de user interface van SharePoint. Daarachter zet Document vast in een repository en records management Metadata van gedeelde documenten worden daardoor vastgelegd. Dat is bijvoorbeeld geschikt voor compliance toepassingen, documenten die volgend de wet bewaard moeten worden herkend."
EMC verkoopt als reseller ook de software van Microsoft SharePoint in combinatie met zijn eigen Documentum software. Timmerman: "Documentum is compliant voor Microsoft, zoals SharePoint en Office. "SharePoint is de front office van Documentum."

Momentum
Er zijn ongeveer duizend deelnemers die op Momentum Europe 2009 aanwezig zijn. Dat zijn werknemers van EMC, gebruikers en partners. Vanuit de channel zijn dat partijen zoals Avnet, eurodelt en Accenture, Capgemini, Unisys, CSC en Atos. Daar praten ze bij over onder andere content management, archivering en compliance.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3151374). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.