Managed hosting door True

Geeft Acadia Cisco servers meer geloofwaardigheid?

 

Cisco-baas John Chambers

Acadia, de nieuwe joint venture van EMC en Cisco, moet vooral de onlangs aangekondigde Cisco UCS servers meer geloofwaardigheid bieden. De strijd tegen IBM, HP en Dell wordt opgevoerd. Dat moet gebeuren met partners zoals Accenture, CSC, Capgemini, Wipro en Tata, Dimension Data, Orange Business Services en Verizon.

Acadia zal 130 werknemers tellen, maar is nog op zoek naar een topman. Ook over de precieze participatie of de investering van EMC en Cisco is niets bekend gemaakt. VMware (waarin EMC de meerderheid bezit) en Intel nemen een minderheidsparticipatie.

Acadia wil complete infrastructuurpakketten voor cloud computing aan de man brengen volgens het principe 'build, operate, transfer'.

Het gaat om de zogenaamde 'V-Block Infrastructure Packages'. Dat zijn complete pakketten voor bedrijven om 'private clouds' op te zetten. De V-Blocks zijn er in drie maten: de high-end-versie (V-Block 2) die 3000 tot 6000 virtuele machines ondersteunt, de midrange-versie (V-Block 1) die 800 tot 3000 virtuele machines ondersteunt en de instapversie (V-Block 0) die 300 tot 800 virtuele machines ondersteunt en die pas in 2010 beschikbaar is. Elk pakket krijgt Cisco-netwerktechnologie, EMC-opslag met RSA-security en het VMware Vsphere-platform voor virtualisatie. De beheersoftware van Ionix bestuurt dat alles.

Acadia gaat begin volgend jaar al van start. Cisco ceo John Chambers ziet 'een opportuniteit van 85 miljard dollar'. Hij rekent wel op partners om de zaak te verkopen. Het gaat onder andere om Accenture, CSC, Capgemini, Wipro en Tata. Als channel partners haalde hij Dimension Data, Orange Business Services en Verizon aan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3141620). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.