Managed hosting door True

EMC, Cisco en VMware starten joint venture

 

man cloud laptop kantoor

Netwerkleverancier Cisco, leverancier van opslag EMC en aanbieder van virtualisatiesoftware VMware gaan samen complete infrastructuur voor cloud computing verkopen. De nieuwe V-Blocks worden verkocht in een joint venture Acadia, waar EMC en Cisco een groot aandeel in hebben. Het aandeel van VMware is klein. Het is niet bekend hoeveel geld de partijen in de nieuwe joint venture steken en hoe de aandelen verdeeld zijn.

De V-Blocks komen in drie soorten, namelijk een voor het midden- en kleinbedrijf, een voor middelgrote bedrijven en een voor multinationals. 'Na aankoop hebben bedrijven een klein datacenter staan met storage, netwerk, beveiliging en virtualisatiesoftware waarop applicaties kunnen draaien. Met de beheersoftware van Ionix wordt dit alles bestuurd', zegt Nederlands directeur Hans Timmerman van EMC.

De producten kunnen nu los worden gekocht. 'Je moet die zien als lego-blokjes. Er is nog geen kant-en-klaar product op de markt,' zegt Timmerman. In alle losse componenten wordt de beveiliging van EMC-dochter RSA ingebakken. De technologie van EMC-dochter Ionix wordt gebruikt voor het beheer.

Volgende stap 

De drie partijen werkten al samen, daarom ziet Timmerman de joint venture als een volgende stap. 'De samenwerking wordt intensiever. Daarnaast wilden klanten dat er een verantwoordelijke was die zij kunnen aanspreken op de projectorganisatie. Zij hoeven nu maar met een organisatie een contract te sluiten.' De joint venture levert de V-Blocks en wordt verantwoordelijk voor de projectorganisatie bij het plaatsen. De pre-sales, de ontwikkeling en de ondersteuning voert door de bestaande alliantie van de drie partijen uit.

Timmerman kan nog niet zeggen hoe het nieuwe bedrijf eruit komt te zien. Hij denkt dat er in Nederland geen aparte organisatie voor de joint venture wordt opgezet, maar dat de partijen vanuit de bestaande kantoren klanten blijven benaderen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3139783). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.