Managed hosting door True

PC-markt in de lift, Acer profiteert

 

In het derde kwartaal van 2009 was er wereldwijd sprake van een lichte stijging van het aantal pc-verkopen. In Europa werd er in de zakelijke markt niet meer verkocht. Netbooks zijn wel in trek.

In het derde kwartaal van 2009 was er wereldwijd sprake van een lichte stijging van het aantal pc-verkopen. In Europa werd er in de zakelijke markt niet meer verkocht. Netbooks zijn wel in trek. Dit meldt de Amerikaanse CRN op basis van cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Er werden vooral meer notebooks en netbooks verkocht in Noord-Amerika. In totaal werd er wereldwijd in het afgelopen derde kwartaal 0,5 procent meer verkocht dan in dezelfde periode van 2008. In totaal 80,9 miljoen eenheden.

Acer heeft Dell gepasseerd en staat nu tweede achter marktleider HP. Acer deed hele goede zaken in de verkoop van netbooks.

Het Amerikaanse Hewlett-Packard blijft de grootste speler. Het zag zijn marktaandeel op een jaar tijd toenemen van 18,4 naar 19,9 procent. Het Taiwanese Acer verdringt het Amerikaanse Dell, ooit wereldmarktleider, van de tweede plaats. Acer bereikte tijdens het derde kwartaal een marktaandeel van 15,4 procent, Dell zakte terug tot 12,8 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3111647). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.