Managed hosting door True

IBM introduceert nieuwe storage voor de cloud

 

Tijdens de Information Infrastructure Analyst Summit in Boston heeft IBM aangekondigd de cloud storage markt te betreden en bedrijven te helpen bij het gebruikmaken van cloud diensten. Het gaat om IBM Smart Business Storage Cloud, IBM Information Archive en nieuwe consulting diensten.

IBM zegt hiermee in te spelen op de snelle groei van data, dat eenvoudiger moet worden opgeslagen met een kosteneffectieve beheer. IBM's technologieën, zoals IBM General Parallel File System, zijn gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen in opslag en server technologieën, zoals XIV en BladeCenter om de prestaties en schaalbaarheid te bieden in meerdere petabytes voor miljarden bestanden. Deze dienst wordt wereldwijd aangeboden als naam: IBM Smart Business Storage Cloud.
De oplossing is volgens IBM zeer veilig. Het werkt achter een firewall van een bedrijf en maakt gebruik van de bestaande beveiliging en authenticatie infrastructuur. Daarnaast biedt IBM gekoppelde (consulting) diensten aan om klanten te helpen hun cloudomgeving te beheren op een permanente basis. De dienst kan binnen het eigen datacentrum worden gedraaid of van IBM worden afgenomen.

IBM zegt verder plannen te hebben om de diensten aan consumenten aan te bieden maar benadrukt niet te gaan concurreren in de online data storage markt waarin Google en Amazon zich bevinden. IBM zet de laatste tijd flinke stappen in de cloud. Het annonceerde eerder op 1 oktober een publieke beta versie van de clouddienst Smart Business Development en Test system. 5 oktober lanceerde IBM LotusLive iNotes, een lichtgewicht gehoste e-mail en samenwerkingssysteem.

IBM introduceert tevens de IBM Information Archive. Dit is een data repository appliance dat gebruikt maakt van disk en tape technologie voor het archiveren van gestructureerde en ongestructureerde data informatie. Het systeem maakt gebruikt van IBM's General Parallel File System en Tivoli Storage Manager software. Ook heeft het toepassingen voor data deduplicatie en compressie toepassingen. Binnenkort is ook de IBM SAN Volume Controller systeem (codenaam: Quicksilver) beschikbaar, dat onder andere solid-state drives (ssd's) in huis heeft.

IBM bekijkt nu of channel partners IBM Smart Business Storage Cloud kunnen gaan verkopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3097020). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.