Managed hosting door True

SAN-specalist Compellent nestelt zich in Nederland

 

Compellent, een Amerikaanse storageleverancier van storage area networks (san) en storage resource management (srm), heeft zich in Nederland weten te nestelen. Via een aantal ict-dienstverleners, waaronder Inter Access, Issue Information Technology, TTEC, TDMi-Comparex, Tectrade en Weerts Technology (Wetec). zijn de eerste klanten binnengehaald. Compellent's producten voor Fibre Channel en iSCSI leiden tot eenvoudiger beheer van dataopslag op disks en solid state drives (ssd's), aldus de leverancier.

Compellent, opgericht in 2002 en sinds 2007 beursgenoteerd, is een Amerikaanse leverancier en haalde in het tweede kwartaal van 2009 een omzet van 28,7 miljoen dollar. Het storage area network (san) van Compellent verlaagt volgens de leverancier de uitgaven aan hardware en disks , vermindert het aantal taken voor opslagbeheer, zorgt ervoor dat gegevens continu beschikbaar zijn en biedt de mogelijkheid tot virtualisatie van opslag. Compellent neemt het op tegen grotere storage leveranciers zoals EMC, NetApp , IBM, Dell EqualLogic en HP LeftHand.

Het vlaggenship van Compellent heet Storage Center. Dit product beheert de gegevens op blokniveau, waardoor gegevens volgens Compellent optimaal worden benut. Zo wordt de gelaagde opslag geautomatiseerd (automated tiered storage), gegevensreplicatie en -herstel vereenvoudigd en versneld. Verder zegt Compellent met Storage Center diskruimte te besparen, omdat automatisch weinig gebruikte data naar goedkopere dataopslagonderdelen worden verplaatst.

Compellent zegt dat zijn licentiemodel en technologie voor storage managers duidelijk is. Bij aanschaf van het product kunnen alle features gelijk worden benut, zoals distaster recover (dr) en replica functies. Alle schrijfacties worden gedaan op RAID 10 fast. De leesacties zijn mogelijk vanuit van RAID 5-9, RAID5-5 of RAID10.

Zeeman
In Nederland wordt het bedrijf geleid door de Amerikaan Steven Dahlin, hoofd Europese verkoop. Steven Dahlin werkt sinds 2005 bij de storageleverancier en was eerder werkzaam bij Multi-Tech Systems en Shavlik Technologies. Hij verkoopt Compellent uitsluitend via dienstverleners. Compellent maakt geen gebruik van direct sales en legt de focus daarentegen op het begeleiden van partners bij het verkoopproces. Hun resellers bedienen in Nederland klanten van Compellent, zoals Nedcar, Zeeman, van Amyde, Network Solutions, Business Lease en Ezwim. Dahlin: "Door ons te richten op het verbeteren van gebruik, prestaties, beheer en rapportage, leveren we oplossingen waarmee het gebruik van harde schijven lager wordt. Er wordt verder op stroom en afkoelingsuitgaven bespaard en dat levert financiële en milieu-voordelen op." Dahlin zegt dat Compellent nauw samenwerkt met andere grote it-leveranciers om verder te groeien in datacenters. "Zo zijn de producten van Compellent, zoals site recovery manager (srm) geschikt voor de virtualisatiesoftware van VMware, Citrix Xeon en Microsoft Hyper-V. Ook wordt er nauw samengewerkt met Cisco. Zo is de technologie van Compellent geschikt voor Cisco's unified computing system (ucs)."

Video
De Amerikaanse Storage dienstverlener Pluto Networks heeft een video interview met een specialist van Compellent gemaakt tijdens de netwerkconferentie Interop 2009:
http://www.youtube.com/user/PlutoNetworks#play/favorites/21/9FBfj9afxUs

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3091148). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.