Managed hosting door True

PC-Ware stopt met hardware handel

 

Licentiebeheerspecialist PC-Ware stopt met de hardware handel rond client & server en Technical Services. Ook wordt er gesneden in de afdeling Consulting. In Duitsland verdwijnen 170 banen.

Licentiebeheerspecialist PC-Ware stopt met de hardware handel rond client & server en Technical Services. Ook wordt er gesneden in de afdeling Consulting. In Duitsland verdwijnen 170 banen. Dit meldt de Duitse CRN. De bezem wordt nu grondig door PC/Ware gehaald nu het in handen is van de Oostenrijkse investeerder Raiffeisen IT. Van de oprichter en het management is afscheid genomen.

PC-Ware´s nieuwe directeur Klaus Elsbacher zegt dat PC-Ware van de beurs gaat en zich op kerncompetenties richt. Dat zijn met name het beheer van softwarelicenties en aanverwante diensten.

PC-Ware heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar 2009/2010 met 6,3 procent zien dalen tot 216,4 miljoen euro. Het is het eerste kwartaal waarin de PC-Ware Groep weerstand ondervindt van de huidige recessie.

Nederland

PC-Ware is ook actief in Nederland. Het is nog onbekend wat voor nieuwe plannen de Oostenrijkse investeerder Raiffeisen IT heeft met de Nederlandse vestiging. De Nederlandse organisatie laat overigens wel een groei zien ten opzichte van de resultaten van vorig jaar, aldus Marc Betgem, directeur van PC-Ware Nederland. "Als een van de best presterende vestigingen presenteerde PC-Ware Nederland onlangs nog altijd groeicijfers. Momenteel is dit resultaat stabiel, maar we gaan de komende periode met vertrouwen tegemoet."

Insight

Het rommelt niet alleen bij PC-Ware. Ook bij concurrent Insight, dat een vestiging heeft in Apeldoorn, gebeurt het een en ander. Zo moet ceo Rich Fennessy vetrekken. Hij krijgt een vertrekvergoeding krijgt van 4,5 miljoen dollar. President Tony Ibarguen is nu interim ceo. Tim Crown, mede-oprichter van Insight, zegt zich nu te richten op een sterkere organische groei en het verbeteren van de bedrijfsuitvoering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3060873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.