Managed hosting door True

Capgemini Outsourcing kiest EMC Symmetrix V-Max

 

Als eerste in Nederland maakt Capgemini Outsourcing gebruik van EMC Symmetrix V-Max om het beheer van virtuele servers verder te professionaliseren. Het reduceren van de beheerslast van virtuele omgevingen was de voornaamste reden om voor de nieuwe methode voor hoogwaardige opslag te kiezen.

Capgemini was op zoek naar een oplossing voor de stijgende kosten van het beheer van virtuele servers. De Symmetrix V-Max bleek een aantrekkelijke optie: door middel van autoprovisioning automatiseert de V-Max de gelijktijdige uitgifte van opslag aan meerdere virtuele servers, waardoor deze handelingen 95 procent sneller en eenvoudiger worden. "Deze reductie in beheer gecombineerd met de ‘capacity on demand' pricing van EMC maakt de Symmetrix V-max voor ons een zeer interessante optie", aldus Victor Stevens, manager Datacenter Services van Capgemini Outsourcing. "We zijn dankzij de bijbehorende nieuwe architectuur van EMC tevens voorbereid op een verdere migratie richting een virtueel datacenter". Capgemini zal één Symmetrix V-Max systeem inzetten voor het hosten van de applicaties van een nieuwe klant in de publieke sector. Het andere systeem wordt gebruikt voor het hosten van shared services.

Nieuwe architectuur voor datacenter-opslag

De V-Max is ontwikkeld voor de nieuwe Virtual Matrix Architecture van EMC. Deze volledig nieuwe architectuur is ontworpen om de fysieke grenzen van datacenter-opslag te doorbreken. Het omvat automatisering om het beheer van opslag te vereenvoudigen, kan resources on demand schalen en verbruikt minder energie per terabyte aan data dan andere high-end opslagsystemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3055998). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.