Managed hosting door True

i³ groep ontwikkelt archiefsysteem

 

i³ groep, een storagespecialist, zegt een uniek archiefsysteem te hebben ontwikkeld.

i³ groep meldt in een persbericht: De toename van digitale gegevens en daarmee de groeiende vraag naar opslagcapaciteit noodzaakt organisaties om goed te kijken hoe zij deze gegevens moeten opslaan en archiveren, hiermee sterk rekeninghoudend met dynamische en statische gegevens. Een archiefsysteem wordt meestal voor vele jaren aangeschaft. Door technologische ontwikkelingen kan het een wens of eis zijn om de bestaande informatie infrastructuur aan te passen, waarbij veranderingen van leverancier dan wel platform nodig zijn. Dit neemt niet zelden veel tijd in beslag.

Met deze uitgangspunten heeft i³ groep een eigen oplossing samengesteld waarbij de afhankelijkheid van hardware leverancier(s) tot een minimum wordt beperkt. i³ groep heeft voor een concept gekozen waarbij storage virtualisatie software wordt gecombineerd met onafhankelijke (opslag)hardware tot een grid gebaseerd archiefsysteem genaamd i³ Grid Information Store (iGIS).

‘iGIS is een combinatie van storage virtualisatie software en merkonafhankelijke opslag hardware waarmee meerdere opslagsystemen, over meerdere locaties verspreid, samen één opslagpool vormen voor het opslaan van fixed data zoals (medische) images, documenten, audio en video', aldus Erik van Beek, storage consultant i³ groep. ‘Gevirtualiseerde opslagsystemen van verschillende leveranciers kunnen worden gecombineerd en kunnen van high performance disk tot tape variëren'.

De open architectuur en de flexibiliteit waren voor een gerenommeerd Noord-Brabants ziekenhuis van doorslaggevend belang om het iGIS concept te omarmen, aldus i³ groep.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3034703). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.