Managed hosting door True

Cito bestelt bij i³ groep EMC Unified Storage

 

Cito bestelt bij i³ groep een EMC Unified Storage oplossing.

Begin 2009 heeft Cito besloten om haar storage omgeving te herzien.
Cito ontwikkelt toetsen, examens en volgsystemen en houdt zich bezig met
competentiebeoordeling, inburgering- en certificeringtrajecten. Daarnaast verzorgt Cito trainingen en advieswerk en doet onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Per 31 mei 2009 liep het supportcontract van Cito op de EVA5000 af. Om de IT-uitdagingen het hoofd te bieden de komende jaren ging Cito op zoek naar een toekomstvaste oplossing. Uitgangspunten zijn flexibiliteit en schaalbaarheid en met het oog op de verhuizing in 2011 extra
functionaliteiten zoals uitwijk en archivering. De oplossing dient schaalbaar te zijn omdat een grote datagroei (tot 50TB bruto) wordt verwacht. Daarnaast was de eis om beschikbare resources zo optimaal mogelijk te benutten en niet rond de examenperiode van mei/juni te migreren.
Tijdens het voortraject werd duidelijk dat Cito twee fileservers had staan die lastig te beheren waren. Eén van de wensen voor deze omgeving was de mogelijkheid een vorm van "single instancing" te kunnen gebruiken, aangezien een zeer groot deel van de opslagcapaciteit door duplicaten werd gebruikt. i³ groep heeft een oplossing op twee platformen aangeboden. EMC bood met de Celerra één geïntegreerde multiprotocol oplossing aan voor zowel hun productie omgeving als de fileserver omgeving inclusief de gewenste "single instancing". Dit is mede bepalend geweest in de keuze
voor de EMC oplossing.
Ook voor hun kantoor in Duiven heeft Cito gekozen voor een EMC NX4 die op deze locatie multiprotocol ondersteuning biedt. In de nabije toekomst zal Cito van de replicatie functionaliteit tussen beide systemen gebruik maken om de beschikbaarheid van hun omgeving nog verder te verbeteren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3008028). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.