Managed hosting door True

Chipmakers doen relatief goede zaken

 

ASML en Intel hebben het afgelopen kwartaal iets beter dan verwacht gepresteerd en laten doorschemeren dat het ergste van de crisis voorbij is. Toch boekten ze in het afgelopen kwartaal verlies.

Zowel de grootste fabrikant van computerchips ter wereld (Intel) als een van de belangrijkste chipmachinefabrikanten (ASML) heeft het afgelopen kwartaal met verlies afgesloten. Maar het goede nieuws is dat ze allebei wél beter presteerden dan analisten verwachtten.

In het geval van Intel was het nettoverlies van 398 miljoen dollar een rechtstreeks gevolg van de recordboete van 1 miljard euro aan de Europese Commissie. Intel ziet zelfs een duidelijke heropleving in de pc-markt bij particulieren.

Bij chipmachinefabrikant ASML was het kwartaalverlies van 104 miljoen euro kleiner dan verwacht. In een persbericht geeft ASML aan dat het orderboekje weer volloopt, waardoor het bedrijf in het derde kwartaal een omzet denkt te kunnen realiseren van 450 miljoen euro. Tegen het einde van het jaar moet daardoor weer het break-even punt bereikt worden.

Via een nieuwe stap richting verdere verkleining en verbetering van computerchips, wil ASML ook op technologisch vlak de crisis verder bestrijden. Volgend jaar moeten de zogeheten EUV-toestellen (Extreme Ultraviolet) in massaproductie gaan. Met EUV kan ASML de Wet van Moore - de trend naar krachtiger, energiezuiniger maar toch betaalbare chips - met nog minstens tien jaar ondersteunen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2995386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.