Managed hosting door True

Microsoft haalt 'kotsende vrouw' terug van het net

 

Microsoft plaatste begin deze week een gedurfd promotiefilmpje met een 'kotsende vrouw' op YouTube ter promotie van Internet Explorer 8. Maar gisteren werd de video alweer van het net gehaald. "Veel te aanstootgevend", klinkt het.

Een huisvrouw zit gezellig te keuvelen met haar man, en wil even van zijn laptop gebruik maken om iets op te zoeken. De arme vrouw stoot echter op zo'n walgelijke dingen, dat ze spontaan begint te braken op de keukentafel, en op haar man.

De boodschap van Microsoft is duidelijk. Met Internet Explorer 8 hoef je niet langer te vrezen voor zulk een scenario, omdat de nieuwe browser uitgerust is met een 'privacyknop' waarmee je ongestoord kan surfen naar 'bedenkelijke' content, zonder sporen achter te laten.

De meeste commentatoren vonden het filmpje, dat toepasselijk 'Oh my God I'm Gonna Puke' heet, controversieel maar tegelijk ook grappig en gedurfd. Anderen zagen er dan weer een vergoelijking in voor het surfen naar porno, en namen aanstoot aan het vieze goedje dat uit de mond van de vrouw kwam.

Intussen heeft Microsoft de bewuste video van het officiële IE8-kanaal op YouTube laten verwijderen. Ook op de campagne-site BrowserfortheBetter.com is er geen spoor meer van te bekennen. Het reclamebureau Bradley & Montgomery, dat verantwoordelijk is voor de hele Internet Explorer 8 campagne, toont het filmpje nog wel op zijn website.

"We maken er een punt van om te luisteren naar onze klanten", klonk het gisteren in een bericht vanuit Redmond. "Het was de bedoeling om de 'InPrivate'-functie op een grappige manier in de spotlights te plaatsen, maar omdat er heel wat mensen aanstoot nemen aan het filmpje, hebben we beslist om het te schrappen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2986723). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.