Managed hosting door True

Serververkoop daalt derde kwartaal op rij

 

Serverfabrikanten hebben het afgelopen kwartaal bijna 25 procent minder omzet gedraaid vergeleken met het eerste kwartaal in 2008. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. Het is het derde achtereenvolgende kwartaal dat de omzet uit serververkoop lager is dan het kwartaal een jaar eerder. Wereldwijd maakten fabrikanten 9,9 miljard dollar omzet aan servers. De afgelopen vijf jaar zijn nog nooit zo weinig servers verkocht als het afgelopen kwartaal.

'De markt verslechterde in alle regio's het afgelopen kwartaal', zegt analist Matt Eastwood. 'Klanten vernieuwen de ict-infrastructuur niet en ook innovatieve projecten worden stopgezet.' Volgens het onderzoeksbureau zoeken bedrijven naar mogelijkheden en tools om het oude serverpark zo lang mogelijk te gebruiken. 'Deze strategie is voor de korte termijn zeer effectief. Wij verwachten dat de tweede helft van dit jaar de vraag naar servers weer aantrekt', zegt Eastwood.

De omzet uit Unix-servers daalde met 17,5 procent vergeleken met een jaar eerder. De opbrengsten uit dit type server waren 3,3 miljoen dollar, goed voor een derde van de totale omzet dit kwartaal. De omzet uit servers met Windows Server daalde met 28,9 procent naar 3,7 miljard dollar. De opbrengsten uit Linuxservers waren 1,4 miljard dollar. Volgens IDC was de omzet uit servers met het besturingssysteem de afgelopen vijf jaar nog nooit zo laag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2959877). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.