Managed hosting door True

Samenwerking Arkeia Software en FalconStor

 

Samenwerken

Arkeia Software, aanbieder van backup en disaster recovery software, en FalconStor Software, aanbieder van TOTALLY Open dataprotectie-oplossingen, hebben vandaag een partnership aangekondigd om samen te werken op het gebied van sales, marketing en technologie om zo snelle en flexibele backup en restore te leveren van gededupliceerde datasets in diverse uitrolmodellen.

De fundering van de samenwerking is de afronding van intensieve testen en het valideren van FalconStor Virtual Tape Library (VTL) Virtual Appliance en Arkeia Network Backup v8 backup software, waarmee een naadloze samenwerking is verzekerd tussen de enterprise-class deduplicatie en backupoplossingen als virtuele appliances.

"Het benutten van de capaciteiten van FalconStor VTL Virtual Appliance's voor snelle backup, datadeduplicatie en bedrijfsbrede replicatie met de robuustheid van Arkeia Network Backup geeft gebruikers een krachtige backup en restore-oplossing," zegt Bernie Wu, FalconStor vice president of business development. "Gebruikers kunnen beide oplossingen uitrollen als virtuele appliances in hun bestaande virtuele omgeving, waardoor ze de kans hebben hun volledige ICT-infrastructuur te beschermen, waaronder zowel gevirtualiseerde als fysieke servers."

"Met drie uitrolmodellen - zoals een software-appliance , een fysieke appliance of als een virtuele appliance - kunnen we een sterke backup-oplossing bieden met FalconStor VTL en deduplicatie, wat dan ook de keuze is van onze klanten in termen van ICT-infrastructuur," zei Frédéric Renard, vice president marketing van Arkeia Software.

Het beste van twee werelden - fysieke en virtuele implementaties
Terwijl Arkeia en FalconStor bewezen hebben dat hun beide producten samenwerken op een enkel gevirtualiseerd serverplatform zijn andere configuraties mogelijk waar Arkeia Network Backup wordt uitgerold als applicatiesoftware, als fysieke appliance of in een bepaalde virtuele machine. In ieder van deze configuraties kan Arkeia een combinatie backuppen van 130 afzonderlijke platforms, waaronder server virtualisatieplatorms.

Akeia Network Backup is gecertificeerd met FalconStor deduplicatie op block-level, maar kan ook worden gebruikt samen met het FalconStor File-interface Deduplicatiesysteem (FDS), een block-level deduplicatie-oplossing die een netwerk-gedeelde interface biedt als backup repository. Klanten kunnen een file interface kiezen of een VTL interface of beide voor data-deduplicatie, afhankelijk van de datacentereisen.

FalconStor FDS, dat data accepteert van standaard netwerk backupsoftware (waaronder Arkeia Network Backup) en database backup utilities, helpt klanten hun fysieke storage-eisen te reduceren, verbetert backup-prestaties en verkort recoverytijden. FalconStor FDS is geoptimaliseerd voor third-party backupsoftware zoals Arkeia. Many-to-one replicatie-capaciteit is inbegrepen voor globale deduplicaties van meerdere bronnen.

Arkeia Network Backup bevat zijn eigen geoptimaliseerde diskgebaseerde virtual tape library (VTL), maar kan ook backup files opslaan in iedere andere VTL die werkt met iSCSI, SAS, SCSI, of Fibre Channel standaarden. Arkeia Network Backup biedt ook backup datareplicatie over LAN's en WAN's, waardoor het voor klanten mogelijk wordt om data te beschermen zonder de kosten en ongemak van het transporteren van fysieke media.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2954467). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.