Managed hosting door True

IDC: explosieve groei van nieuwe data

 

Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt, in een door EMC gesponsord rapport, een explosieve groei van digitale informatie en data.

Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt in een door EMC gesponsord rapport een explosieve groei van digitale informatie en data. Het afgelopen jaar groeide de hoeveelheid data met 73 procent. Dit staat in het rapport ‘As the economy contracts, the Digital Universe expands', dat IDC bekend maakte op EMC World 2009. In het IDC-rapport staat dat de opgeslagen hoeveelheid data flink groeide naar een hoogte van maar liefst 468.522 miljard gigabyte.


John Gantz, chief research officer bij IDC, zegt dat er veel data werd verstuurd en opgeslagen via internet en telecom-netwerken, waarbij gebruik werd gemaakt van zowel vaste als draadloze netwerken.. De hoeveelheid data groeide verder door een toenemend aantal mobiele gebruikers, gebruikers van bijvoorbeeld smartphones en opslag van digitale foto's. Ook door online bankieren. Ook niet-traditionele IT-apparatuur zorgde voor groei, zoals RFID-readers en autonavigatie systemen. Communicatie tussen mensen, zoals bijvoorbeeld email, messaging en social networking als Twitter, Facebook en Hyves, leidt eveneens tot meer data.


IDC dacht dat de groei drie procent lager zou uitvallen, maar dat is dus niet het geval. Binnen 18 maanden zal de hoeveelheid opgeslagen data zich verdubbelen. In 2012 zal het aantal opgeslagen data zijn vervijfvoudigd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2952093). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.