Managed hosting door True

Juniper Networks biedt verbeterd VoIP-portfolio

 

Foutendetectie, herstelfunctionaliteit, verbeterde IP-routering en gegarandeerde bandbreedte verbeteren kwaliteit spraakdiensten.

Juniper Networks breidt zijn Voice over IP-portfolio (VoIP) voor carriers uit met nieuwe functionaliteiten. Het bedrijf biedt met de nieuwe J-Voice-oplossingen flexibele netwerken voor spraakpakketten, die voldoen aan de hoge eisen van carriers. De nieuwe J-Voice-functionaliteit omvat snelle foutendetectie en herstelmogelijkheden van IP-verbindingen, controle over gesprekstoekenning, geavanceerde IP-routering voor spraakverkeer en een uitbreiding van Application Level Gateway-ondersteuning (ALG) voor het Session Initiation Protocol (SIP). Door J-Voice-oplossingen te implementeren, kunnen carriers hun traditionele spraakdiensten migreren naar kosteneffectieve IP-netwerken. Op deze manier kunnen carriers uiteenlopende VoIP-diensten leveren, die zijn afgestemd op klantbehoeften.

Juniper Networks levert als eerste de nieuwe Fast IP Link Failure Detection and Recovery-functionaliteit. Hiermee wordt de snelheid van het voorkomen of repareren van storingen of fouten teruggebracht van seconden naar milliseconden - een belangrijke eis voor pakketspraaknetwerken van carriers. Daarnaast is Juniper Networks de eerste partij die controlemogelijkheden voor gesprekstoekenning in een IP-netwerk mogelijk maakt. Dit garandeert dat het netwerk voldoende resources heeft om extra telefoongesprekken te ondersteunen - essentieel om gespreksvolumes en -kwaliteit op peil te houden. Juniper Networks implementeert ook nieuwe, verbeterde IP-routeringstechnieken die zijn geoptimaliseerd voor spraakdiensten. Hiermee wordt gegarandeerd dat fouten of stagnatie in het netwerk geen invloed hebben op spraakkwaliteit en -beschikbaarheid. Daarnaast heeft Juniper de Voice Application Level Gateways (ALG’s), die voorheen alleen beschikbaar waren voor het H323-protocol, uitgebreid naar het Session Initiation Protocol (SIP). ALG’s zorgen ervoor dat pakketspraakverkeer firewalls kan passeren, zodat gesprekken veilig en betrouwbaar worden opgezet. Deze nieuwe functionaliteiten vormen een aanvulling op het bestaande VoIP-aanbod van Juniper Networks, waaronder geavanceerde MPLS-engineering van dataverkeer, technieken voor spraakcompressie - inclusief Compressed Real Time Protocol (cRTP) -, flow monitoring en poort-mirroring.

Het J-Voice-portfolio is wereldwijd al in vijftien netwerken toegepast. Deze netwerken profiteren van hoogwaardige routing-functionaliteit en modulaire JUNOS-software, aangevuld met uitgebreide mogelijkheden voor netwerkniveaus. Hiermee wordt een krachtige oplossing geboden voor het leveren van VoIP-diensten met een hoge kwaliteit en beschikbaarheid. Deze omvatten het voorkomen van en reageren op router-storingen en storingen veroorzaakt door verkeersstagnatie of falende links.

‘We streven ernaar een betrouwbare leverancier van hoogwaardige telecommunicatiediensten te zijn voor onze zakelijke klanten’", zegt Randy Nicklas, vice-president of network engineering van XO Communications, een vooraanstaand leverancier van communicatiediensten voor bedrijven en carriers. ‘Voor ons is het cruciaal dat we verschillende verkeerstypen zoals VoIP kunnen ondersteunen op het XO IP-netwerk, waarbij de kwaliteit en prestatieniveaus continu zijn gewaarborgd. Op basis van het portfolio van Juniper Networks kunnen we de flexibiliteit, kwaliteit en gegarandeerde gebruikerservaring bieden, die onze klanten van ons verwachten.’

‘Juniper Networks is toegewijd aan het leveren van oplossingen die “best effort”-kwaliteit transformeren naar gegarandeerde ervaringen. Dit is een kerncomponent van ons Infranet-initiatief’, zegt Scott Heinlein, senior marketing manager voice solutions bij Juniper. ‘Het J-Voice portfolio met zijn flexibele netwerkkenmerken voorziet in een solide basis voor carriers die gedifferentieerde, carrier-grade VoIP-services willen leveren met de kwaliteit en zekerheid die klanten eisen.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/294932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.