Managed hosting door True

'Cloud brengt geen verschuiving servermarkt'

 

De cloud gaat niet leiden tot dramatische verschuivingen op de servermarkt. Dat leert een rondgang onder de infrastructuur-experts van Computable. Alan Priestley, strategisch marketing manager binnen de Digitial Enterprise Group van Intel, voorspelde eerder in een interview met Computable dat de cloud kansen geeft aan kleine serverleveranciers.

Het is moeilijk te voorspellen wat de gevolgen van de cloud gaan zijn op de servermarkt, maar dramatische wijzigen zullen er niet komen. Dat is de overheersende mening onder de infrastructuur-experts van Computable. Alan Priestley, strategisch marketing manager binnen de Digitial Enterprise Group van Intel, voorspelde eerder in een interview met Computable dat de cloud voor een tweedeling op de servermarkt gaat zorgen, en kansen biedt aan kleine serverleveranciers.

Volgens Jan Schoonderbeek, senior technisch consultant infrastructuur bij Sogeti, is de cloud minder vernieuwend dan hij lijkt. Om die reden zal de cloud niet leiden tot grote verschuivingen: ‘Net als 'Web 2.0': iedereen heeft een bepaald vaag beeld, en elke aanbieder focust zich daarna met name op die stukjes waarvoor hijzelf een propositie heeft. Intel heeft proposities op meerdere gebieden, en vraagt daar bij monde van Alan Priestly aandacht voor. Voorzover ik kan zien is een cloud provider echter (nog) nauwelijks meer dan een provider van access, housing en hosting, aangekleed met wat nieuwe dienstverlening en hele nieuwe marketingbrochures. De eisen die een cloud provider zou willen stellen aan zijn fysieke servers verschillen -dus- niet wezenlijk van de eisen van een reguliere datacenter-provider als die het "ijzer" in het datacenter meeverhuurt.'

Ook Alex van Hout, infrastructuur-architect bij Capgemini Nederland, bestrijdt dat de cloud een verschil gaat maken op de servermarkt:  ‘Het maakt niet uit of een datacentrum een cloud, een private cloud of dedicated servers draait. Als er een server stuk gaat, kost dit geld. De verkochte capaciteit moet namelijk nog steeds geleverd worden.'
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2936817). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.