Managed hosting door True

HP introduceert HP BladeSystem Matrix

 

HP introduceert de HP BladeSystem Matrix. Dit is volgens HP de eerste infrastructuur voor geautomatiseerde dienstverlening in datacenters. Dit maakte HP bekend tijdens Technology at work, HP's gebruikersconferentie dat dit jaar in Berlijn plaatsvindt.

HP BladeSystem Matrix (Matrix) is het eerste platform dat software, server, storage en networking samenbrengt en diensten van het datacenter automatiseert. HP Matrix Orchestration Environment biedt een unified management interface om de applicatie-infrastructuur snel in te richten, uit te rollen en te optimaliseren. Dit totale aanbod vormt een geïntegreerde set van middelen, geschikt voor zowel fysieke als virtuele omgevingen.  Deze combinatie zorgt voor een dramatische vereenvoudiging van infrastructuurtaken zoals disaster recovery, capaciteitsplanning, consolidatie en provisioning. Hierdoor kunnen klanten bijna 80 procent op hun kosten besparen. Binnen slechts acht maanden betaalt de investering zich terug, met een potentiële return on investment van meer dan 300 procent in drie jaar.

Via een self-service portal biedt Matrix cio's en it-managers een push button approach voor het versnellen van de provisioning van infrastructuur voor applicaties, aldus HP. Daarnaast verdeelt het op een dynamische manier resources, zodat binnen minuten in plaats van weken of maanden aan de wensen van de business wordt voldaan. Resources worden aangewend wanneer nodig, en geretourneerd naar de pool wanneer aan de wensen is voldaan. Dit resulteert in een optimaal gebruik van de infrastructuur.

HP heeft diverse uitbreidingen geïntroduceerd die de flexibiliteit van een business-ready infrastructuur verhogen, waaronder: HP LeftHand P4000 SAN solutions, HP StorageWorks SB40c with P4000 Virtual SAN Appliance Software bundle, HP StorageWorks 600 Modular Disk System en HP Insight Capacity Advisor Virtualization Services.

"Klanten zoeken steeds vaker naar datacenteroplossingen met Adaptive Infrastructure eigenschappen zoals superior economics, application-based cost tracking en true dynamic capacity management," zegt Mark Potter, senior vice president, Infrastructure Software and Blades, HP. "Matrix is een complete, marktbepalende technologie die de infrastructuur op dezelfde snelheid zal laten lopen als de business."

HP BladeSystem Matrix is het eerste all-in-one software, server, storage en networking platform waarmee klanten de voordelen van een geconvergeerd systeem krijgen, zonder een "rip and replace" strategie voor al hun bestaande investeringen in het datacenter. Voordelen zoals een four-to-one network equipment consolidatie en een bezuiniging va 45 procent in hardware- en softwarekosten zorgen voor een snelle return on investment.

Matrix, gebaseerd op het HP BladeSystem porfolio, biedt volgens HP klanten het voordeel van de geavanceerde power management van het platform. IT kan eenderde minder energie verbruiken dankzij HP Thermal Logic Technology en accuraat het historische energieverbruik aanhouden. Klanten kunnen hierdoor tot aan 50 procent van hun voorheen over-provisioned capaciteit van hun datacenter circuit terugclaimen.

Daarnaast zorgt de automated workflow engine met op templates gebaseerde provisioning voor verhoogde productiviteit en het verminderen van fouten. Dit is mogelijk door het verwijderen van handmatige stappen en het faciliteren van de coördinatie tussen technologische team, wat zorgt voor het verlagen van de oplevertijd van services van dagen naar minuten.

Matrix is verkrijgbaar via HP Factory Express, de customization en integratie service van het bedrijf, met on-site implementatie services en projectmanagement voor een naadloze uitrol. Omdat zakelijke behoeften toenemen kan een enkele Matrix omgeving eenvoudig worden uitgebreid om tot aan 1000 systemen te accommoderen.

Matrix wordt geleverd met HP's nieuwe Virtual Connect 8Gb Fibre Channel en Flex-10 Ethernet modules. Virtual Connect Flex-10 is de eerste interconnect technologie in de markt die de bandbreedte van een 10-Gb Ethernet netwerkport over vier four network interface card (NIC) connections kan toedelen. Dit vermindert de kosten van additionele netwerkapparatuur. Klanten met virtuele machines en gebruikmakend van HP Virtual Connect Flex-10 kunnen op het gebied van netwerkapparatuur tot 55 procent aan kosten besparen.

HP breidt het Virtual Connect aanbod uit met diverse updates:

· De Virtual Connect multi-enclosure stacking kenmerk verbindt vier enclosures naar één VC domein. Dit vermindert het aantal Ethernet kabels naar twee per rack

· HP Virtual Connect Enterprise Manager v1.30, onderdeel van hert HP Matrix Orchestration Environment, vereenvoudigt LAN en SAN connectivity management over honderden HP BladeSystem enclosure. De software biedt een centrale console, zodat group-based configuratiebeheer mogelijk wordt, alsmede snelle toewijzing, movement en failover van server-to-netwerk verbindingen naar tot aan 200 virtuele connect domeinen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2931500). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.