Managed hosting door True

IBM heeft interesse in Sun definitief verloren

 

IBM wil Sun tegen geen enkele prijs meer overnemen, bericht de Amerikaanse nieuwszender CNBC. De afgelopen weken liet Sun duidelijk merken opnieuw in gesprek te willen met IBM maar daar wil de gewezen overnamekandidaat niets meer van weten.

In maart en begin april voerden vertegenwoordigers van Sun en IBM gesprekken over een mogelijke overname. Aanvankelijk had IBM zeven miljard dollar over voor de producent van onder meer het Solaris-platform. Na bestudering van de Sun-boekhouding verlaagde IBM het overnamebod en brak Sun de onderhandelingen af.

Enkele weken later liet Sun doorschemeren toch akkoord te kunnen gaan met een lager bod en nodigde het IBM uit opnieuw aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Volgens bronnen dicht bij het bedrijf heeft IBM deze uitnodiging nu definitief afgeslagen.

De kans dat Sun op korte termijn door een andere "grote broer" overgenomen wordt is zeer klein. Zo heeft John Chambers van Cisco meesmuilend laten weten Sun "allang" gekocht te hebben als hij werkelijk in het bedrijf geïnteresseerd was. Ook HP zou verkennende gesprekken gevoerd hebben met Sun maar zijn interesse in de fabrikant van innovatieve high end computers verloren hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2929043). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.