Managed hosting door True

Raritan introduceert KVM-switch met 64 poorten

 

Raritan introduceert de eerste digitale KVM-switch met 64 poorten.

Raritan heeft vandaag haar bekroonde Dominion® KX II-portfolio uitgebreid met de introductie van twee Enterprise-class KVM-over-IP-switches die acht externe gebruikers tegelijk ondersteunen en zijn voorzien van nieuwe productiviteit verhogende voorzieningen die IT-beheerders helpen bij het verkrijgen van toegang tot en het beheren van de servers in een datacenter.

Op de nieuwe Dominion KX2-864 en KX2-832-switches, speciaal ontworpen voor klanten die vanaf elke locatie toegang tot de servers willen krijgen, kunnen meerdere IT-beheerders -- acht externe en twee lokale gebruikers -- tegelijkertijd toegang verkrijgen tot respectievelijk maximaal 64 of 32 servers. Raritan is het enige bedrijf dat digitale KVM-switches met 64 poorten levert.

De KX II biedt toegang op BIOS-niveau, zodat alle servers, met inbegrip van blades, op elk moment toegankelijk zijn -- zelfs als het besturingssysteem van de server niet werkt. De KX II biedt tevens mogelijkheden voor installatie van software, bestandsoverdracht, het maken van back-ups van gegevens en het uitvoeren van diagnostische handelingen op afstand door middel van de Universal Virtual Media-functie. Daarnaast kan de stroomtoevoer naar de servers worden geregeld met behulp van optionele externe voedingsuitgangen.

"Ons R&D-team concentreert zich op innovaties ten behoeve van de klant. Toen klanten de behoefte kenbaar maakten aan middelen voor het beheren van hun steeds voller rakende serverruimtes, beantwoordden we deze met onze Enterprise-class Dominion KX II-switches," aldus Peter Suriani, directeur van Product Management bij Raritan. "Raritan was de eerste leverancier die digitale KVM-switches met 32 en 64 poorten op de markt bracht. Onze nieuwe modellen KX2-864 en KX2-832 zijn ideaal voor serverruimtes met een hoge dichtheid waarvoor een hoog niveau van toegankelijkheid en betrouwbaarheid vereist is. Bovendien is de inzet ervan kosteffectiever, zowel wanneer wordt gekeken naar de kosten per poort als vanuit het onderhoudsperspectief, dan de inzet van meerdere kleinere switches. De 864 is bijvoorbeeld kosteffectiever dan vier 2X16-switches."

De nieuwe voorziening Extended Local Port van Raritan, beschikbaar op de modellen KX2-864 en KX2-832, draagt bij tot een hogere productiviteit door de lokale poort toegankelijk te maken via een ander systeem of op een andere plaats in het datacenter, of via een Raritan Paragon II-switch voor geconsolideerde toegang. Met deze nieuwe voorziening kan bijvoorbeeld uitgebreide toegang worden geboden in een controleruimte of NOC, of kan de toegang worden verlegd naar een ruimte naast het datacenter.

Over de Dominion Series
Het uitgebreide Dominion KX II-portfolio van Raritan, met modellen van één poort tot 64 poorten, helpt IT-teams meer te beheren -- meer servers, meer locaties, meer technologieplatforms, meer toepassingen -- met minder middelen. De gebruiksvriendelijke browserinterface biedt de gebruiker een consistente werkomgeving voor serverbeheer op afstand en aan het rack.

De Dominion KX II-modellen zijn voorzien van geavanceerde productiviteit verhogende voorzieningen, waarvan sommige nog niet eerder beschikbaar waren. De unieke Absolute Mouse Synchronization functie elimineert de tijdrovende extra stappen die noodzakelijk waren voor het aanpassen van de muisinstellingen op elke afzonderlijke bestemmingsserver. Alle modellen zijn voorzien van een dubbel uitgevoerde voedingseenheid met failoverfunctie om een hoge beschikbaarheid te waarborgen. De KXII is de enige serie KVM-over-IP-switches die standaard met deze voorziening is uitgerust. De KX II biedt daarnaast de hoogste externe beeldresolutie (1600 x 1200 pixels).

Alle KX II-modellen zijn voorbereid voor de CommandCenter® Secure Gateway (CC-SG). De CC-SG biedt geharmoniseerde toegang en geconsolideerde beveiliging voor infrastructuren met virtuele en fysieke servers. De gateway biedt uitgebreide opties voor servertoegang aan het rack of op afstand, vanuit het kantoor, van thuis, of onderweg. Hierbij wordt gebruikgemaakt van veilige in-band en out-of-band toegangsmethoden. Zie www.Raritan.nl/KVM voor meer informatie over de Dominion-serie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2925000). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.