Managed hosting door True

PLCS start verkoop VMware Consolidated backup

 

Onlangs is PLCS Storage Consultants gestart met de verkoop van STORServer VCB agent, een add-on op IBM Tivoli Storage Manager (TSM) voor het veilig stellen van een VMware Consolidated Backup (VCB) omgeving.

Onlangs is PLCS Storage Consultants gestart met de verkoop van STORServer VCB agent, een add-on op IBM Tivoli Storage Manager (TSM) voor het veilig stellen van een VMware Consolidated Backup (VCB) omgeving.

"Uit de praktijk blijkt dat het backuppen van een VCB omgeving met TSM op nogal wat praktische problemen stuit",aldus directeur Peter Pijpelink. "De STORServer VCB agent integreert VMware met Tivoli Storage Manager op een manier dat de beheerder er geen omkijken meer naar heeft" zegt hij verder.

STORServer (www.storserver.com) levert al jaren soft en hardware oplossingen rondom TSM en heeft sinds kort dit product aan het portfolio toegevoegd. PLCS is al jaren reseller van STORServer producten. Doordat de VCB Agent maar op een plek hoeft te worden geïnstalleerd, de VCB Proxy Server, bespaart een TSM beheerder enorm veel tijd en inspanning met het up to date houden van zijn omgeving. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen scripts te worden geschreven om virtuele machines te koppelen aan TSM, de VCB agent doet namelijk een ‘auto-detect' van alle virtuele machines en koppelt deze automatisch aan een TSM server.

Directeur Peter Pijpelink: ‘De VCB agent koppelt een hoge mate van functionaliteit aan een enorm groot gebruiksgemak. Hierdoor kunnen bedrijven die een gevirtualiseerde omgeving hebben op basis van VMware ESX veel geld en tijd besparen qua beheer. De software heeft een eenvoudige grafische user interface die de beheerder in staat stelt op een snelle manier wijzigingen in de omgeving aan te brengen.' "Het Change Management proces wordt hierdoor in hoge mate vereenvoudigd", voegt commercieel manager Frans Berkvens toe. "Je zou kunnen zeggen dat met één TSM cliënt te installeren je een complete virtuele farm van machines kunt backup-en. Upgraden van honderden cliënts is daarbij dus ook een fluitje van een cent waarbij er maar één TSM cliënt upgrade behoeft plaats te vinden en alle virtuele machines hier gebruik van maken. Een besparing die enorm doorweegt in het beheer van TSM in combinatie met VMWare."

De software wordt ook als kant-en-klare oplossing geleverd in de vorm van een STORServer VCB Appliance.

Klanten en geïnteresseerde resellers kunnen een testopstelling van het product komen bekijken in het Storage Software Solution Center van PLCS Storage Consultants in Hendrik Ido Ambacht. Een afspraak kan ook gemaakt worden via de website, www.plcs.nl of per e-mail info@plcs.nl
De prijs van het product wordt berekend op basis van het aantal te backuppen virtuele machines, prijzen zijn op aanvraag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2919549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.