Managed hosting door True

Silicon Graphics (SGI) overgenomen

 

De overname van SGI door Rackable Systems voor 25 miljoen dollar bezegelt het lot van een bedrijf dat ooit de allerhoogste toppen inzake computergrafiek en supercomputers scheerde.

Met SGI - vroeger beter bekend als Silicon Graphics Inc. - verdwijnt een bedrijf dat ooit synoniem stond voor de allerhoogste prestaties in computergenereerde beelden en supercomputing. Een aantal foute beslissingen dwongen het bedrijf uit Sunnyvale, CA. evenwel om op 1 april een concordaat (chapter 11) aan te vragen.

Tegelijk werd aangekondigd dat Rackable Systems de activa van SGI overkoopt voor 25 miljoen dollar in cash. Rackable zelf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van krachtige Intel-gesteunde servers en opslagsystemen voor middelgrote tot grote datacenters.

Was SGI ooit een bedrijf met een omzet van 4 miljard dollar, goed voor de systemen die de speciale effecten voor 'Jurassic park' creëerden en die supercomputerbouwer Cray kon kopen, dan deden een aantal foute beslissingen het bedrijf de das om. Zo bleef het te lang bij een eigen processor - de van MIPS overgenomen gelijknamige MIPS processor - om vervolgens ietwat ongelukkig te kiezen voor de door vertragingen geplaagde Intel Itanium.

Ook de opkomst van grafische processorproducenten als Nvidia impacteerden SGI's kernmarkt. Anderzijds zal SGI worden herinnerd als de ontwikkelaar van de Graphics Library (GL), die vervolgens als OpenGL dé standaard voor cross platform 2D en 3D computer graphics werd. In België maakt onder meer Ukkel (het KMI, de KSB en het BIRA) gebruik van een SGI Altix supercomputer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2916498). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.