Managed hosting door True

Western Digital neemt SSD-fabrikant over

 

Storageleverancier Western Digital heeft voor 65 miljoen dollar solid-state drives-fabrikant SiliconSystems overgenomen.

Western Digital start onmiddellijk met de integratie van SiliconSystems, dat nu verder gaat als de Solid-State Storage-businessunit van WD. Deze functioneert naast de bestaande units voor Branded Products, Client Storage, Consumer Storage en Enterprise Storage.

SiliconSystems richt zich sinds zijn oprichting in 2002 onder meer op de industriële en medische sector, de militaire branche en de luchtvaartindustrie. Deze markten waren in 2008 goed voor ongeveer een derde van de totale wereldwijde omzet in SSD. Het productportfolio omvat onder meer SSD's met SATA-, USB- en CF-interfaces in 2,5-inch, 1,8-inch, CF en andere formaten.

De overname zal een bescheiden bijdrage leveren aan de omzet en marges van zijn bedrijf, zegt John Coyne, bestuursvoorzitter en CEO van Western Digital. "De technologie en expertise van het bedrijf SiliconSystems zullen ons ontwikkelprogramma voor solid-state drives aanzienlijk versnellen. Zo hebben klanten meer keuze bij het invullen van hun storage-eisen."

Michael Hajeck, medeoprichter en CEO van SiliconSystems is benoemd tot vice-president en general manager van de Solid-State Storage-businessunit van WD.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2916025). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.