Managed hosting door True

LaCie koopt Wuala

 

De Franse opslagspecialist LaCie 'fuseert' met de Zwitserse online opslagstart-up Caleido met zijn product Wuala. Het kan LaCie wat vooruit helpen in de online wereld.

Caleido/Wuala, vorig jaar nog een van de start-ups in de start-uprally van web 2.0-conferentie Plugg, is gespecialiseerd in 'social online storage'. Gratis online opslagruimte krijg je er tot 1 GB. Heb je meer nodig dan kan die ruimte gewoon kopen op de site of - en dát is de eigenlijke bedoeling van Wuala - volgens een soort 'peer-to-peer'-principe 'ruilen'. 50 GB online ruimte nodig hebben, staat dan gelijk aan 50 GB van je eigen harde schijf ter beschikking stellen aan Wuala. Vooral in Europa heeft Wuala al tienduizenden gebruikers.

LaCie is zelf vooral een hardwarebedrijf. Met de overname kan het bedrijf zich volgens ceo Philippe Spruch transformeren naar een ware 'digitale opslagleverancier'.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2904423). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.