Managed hosting door True

Maxxlan ziet ruimte in servermarkt voor MSI

 

Distributeur Maxxlan denkt de marktpenetratie van serverleverancier MSI te kunnen verdubbelen. "Er zit nog genoeg ruimte voor groei in de servermarkt", zegt Marco van der Hart, een van de oprichters van Maxxlan.

"Ik weet niet of we de groei voor MSI het beste kunnen bereiken door meer resellers aan ons te binden of doordat de huidige resellers meer gaan verkopen", zegt Van der Hart. "We staan in ieder geval wel open voor nieuwe partners."

Maxxlan heeft tot nog toe een vijftigtal resellers weten te interesseren voor MSI. "Ze zijn vooral enthousiast over de kwaliteit. Voor ieder A-merk is een goedkoper alternatief te krijgen maar de vraag is natuurlijk of de kwaliteit daarvan goed is. MSI is weliswaar nieuw in de markt met de verkoop onder eigen naam maar het bedrijf bouwt al jaren servers als OEM-partner van bekende vendors."

De vraag naar goedkope servers is groter dan ooit, zegt Van der Hart. "De servermarkt is nog niet verzadigd. Je hoort wel verhalen dat bedrijven de vervanging van hun servers uitstellen nu het economisch niet goed gaat maar sommige mensen kunnen niet wachten. Webhosters bijvoorbeeld doen nog altijd goede zaken. Bij hen gaat het vaak niet eens om vervangings van systemen maar om uitbreiding van hun servercapaciteit."

Maxxlan werd in juli speciaal voor de verkoop van MSI-servers opgericht. Marco van der Hart nam daartoe samen met Harry Nijenhuis van collega-distributeur NCS het initiatief: "NCS werd benaderd voor de distributie van MSI-servers maar handelt al in concurrent Supermicro", legt Van der Hart uit. "Daarom is besloten een nieuwe bv op te richten."

Er staan drie mensen op de loonlijst bij Maxxlan, twee account managers en een technicus. Zij werken vanuit het pand van NCS in Groenlo
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2817733). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.