Managed hosting door True

Impopulariteit Firefox onderzocht

 

Mozilla, de maker van webbrowser Firefox onderzoekt waarom Nederlanders niet zoals andere Europeanen overstappen op de alternatieve browser.

Mozilla, de Amerikaanse stichting achter Firefox, publiceerde een vragenlijst waaruit blijkt, dat Mozilla probeert te achterhalen waarin Firefox zich onderscheidt van Microsoft Internet Explorer en wie het evangelie zou moeten prediken aan potentiële overstappers.

Dat Nederlanders als een van de weinige Europese volken nog trouw is aan Internet Explorer was al langer bekend. In de zomer van 2007 bleek uit Frans onderzoek dat de EU-penetratie van Firefox tegen de 30 procent lag, maar in Nederland nog niet op 15 procent.

Uit recent onderzoek van Onestat komen andere cijfers. In Nederland zou 11,5 procent van de surfers Firefox gebruiken, terwijl dat op wereldschaal 14,7 procent is.

Nieuweling Google Chrome speelt met zijn 10 miljoen actieve gebruikers vooralsnog geen grote rol in de metingen. Het marktaandeel ligt al drie maanden stabiel iets boven de 1 procent.

Foto: firefoxrockfestival (cc)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2810245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.