Managed hosting door True

ISO moet UDO-formaat Plasmon redden

 

De internationale standaardenorganisatie ISO kan de redding zijn voor gebruikers van het optische opslagformaat UDO2 (ultra density optical) van Plasmon. Die opslagleverancier verkeert nu in de problemen.

Plasmon, leverancier van magnetisch-optische opslag, kampt met grote financiële problemen. Dit zaait twijfel over het voortbestaan van diens opslagformaat UDO2 (ultra density optical, tweede generatie), dat ironisch genoeg juist is bedoeld voor de zeer lange termijn. De verheffing tot officiële ISO-standaard moet die twijfel wegenemen.

Dit type Worm-schijf (write once, read many times) is ontworpen voor archivering van data voor zeker vijftig jaar. Langer is theoretisch mogelijk, maar in de praktijk nog niet testbaar - simpelweg omdat de technologie nog relatief jong is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2737820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Alternatieven voor systemen met UDO2 zijn blu-ray jukeboxen van bijv. JVC of Disc.

Groot voordeel van de BD systemen is dat blu-ray geen propri?tair formaat is maar net zoals CD en DVD een wereldwijde standaard. De CD is inmiddels meer dan 25 jaar op de markt en nog steeds in alle actuele systemen leesbaar! Hiermee zijn de 12cm optische schijfjes het enigste opslagmedium dat langer dan een kwart eeuw algemeen beschikbaar is.

Optische jukeboxen blijven dus de aangewezen methode om goedkoop, veilig en compliant gegevens langdurig te archiveren. Zie voor meer informatie bijv. http://www.incom-storage.nl

UDO2 is en blijft het meest aangewezen professionele formaat voor lange termijn data opslag. Dit in tegenstelling tot CD/DVD/Blu-Ray formaten, die hun oorsprong hebben in de consumenten markt. Dat maakt deze formaten niet slecht, maar er kleven wel een aantal aspecten aan waar een gebruiker rekening mee dient te houden. Wij hebben dat zelf ondervonden in de tijd dat Plasmon ook CD/DVD gebaseerde oplossing leverde.
Daarbij gaat Plasmon door met de levering en ontwikkeling van UDO en de daarop gebaseede oplossingen voor archivering. Vorige week werd een buy-out van diverse Plasmon maatschappijen (in de USA, China, Belgie en Italie) en de nodige activa, met ondersteuning van het nodige kapitaal, succesvol afgerond. Meer informatie is op onze website te vinden (www.plasmon.com) en voor verdere informatie en vragen kan u contact opnemen met Plasmon op +32 (0)3 3551980

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.