Managed hosting door True

Deloitte nomineert rijzende sterren in technologieveld

 

Deloitte heeft de namen bekend gemaakt van de jonkies die in de Technology Fast 50 strijden in de categorie Rising Star. In deze categorie worden bedrijven niet beoordeeld op omzetgroei. Een vakjury beoordeelt de inschrijvingen, waarbij gekeken wordt naar de omzetpotentie.

Voor het negende jaar organiseert Deloitte de Technology Fast 50 waarbij bedrijven onder meer beoordeeld worden op basis van percentuele omzetgroei in de voorgaande vijf jaren. Bij de jaarlijks terugkerende verkiezing van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven in Nederland is ook aandacht voor bedrijven die langer dan één jaar, maar korter dan vijf jaar bestaan.

De vakjury die de Rising Stars beoordeelt bestaat uit Michiel Schipperus (ISM eCompany), Elderd Land (GIMV), Rhett Oudkerk Pool (Kahuna) en Wim Hulsink (RSM).

De gelukkigen

Tot de gelukkigen behoren onder meer Service2Media, een bedrijf dat mobiele software maakt en verantwoordelijk was voor de mobiele site van de Telegraaf en een applicatie voor Olympisch nieuws bij diezelfde krant. Op de lijst prijkt ook CosmicNavigation, een ontwikkelaar van GPS navigatie producten. Zij brachten onlangs nog een digitale vaaratlas voor TomTom-navigatiesystemen uit.

Andere genomineerden zijn Clean Light, GreenPeak Technologies, IASO Backup Technology, Provalor, Scense, Skyline Diagnostics en Verum.

Booming

BackupAgent, een softwarebedrijf gespecialiseerd in online backupservice en ook genomineerd in de categorie Rising Stars is blij met de nominatie, maar niet verrast. "Onze markt is booming. In Nederland zijn wij één van de grootste spelers. We zijn op het juiste moment begonnen, eigenlijk zelfs iets te vroeg. Dat gaf ons de tijd om alles goed uit te zoeken", aldus Roland Sars, directeur marketing en mede-oprichter van BackupAgent. "Ik denk dat we ook wel degelijk een kans maken om te winnen, we zijn zo hard gegroeid. Natuurlijk ken ik de concurrentie niet, ik kijk alleen naar ons eigen bedrijf. Misschien zijn de andere negen spelers wel veel hotter."

Het bedrijf van Sars was één van de vier bedrijven die in 2007 nog wist door te dringen tot de Red Herring Global 100-lijst. Sars: "Zij vissen uit dezelfde vijver als Deloitte met de Rising Star-categorie. Ook zij kijken wanneer het bedrijf is opgericht, hoe hard het groeit." Hoewel het bedrijf vaak genoeg wordt genomineerd beschouwen ze zichzelf nog wel als een Rising Star. "We bestaan vier jaar, dus in theorie zijn we nog een start-up."

Naamsbekendheid

De mede-oprichter denkt voordeel te kunnen halen uit de nominatie: "In die zin, het is een marketingactiviteit. Je krijgt er misschien geen nieuwe klanten mee, maar het draagt wel bij aan de naamsbekendheid en de status van je bedrijf."

De genomineerde Rising Stars worden uitgedaagd voor een elevator pitch tijdens het Rising Star Event op 25 september. Tijdens dit event worden ook de winnaars bekend gemaakt.

Jonge sterren

Voor de bedrijven die deel nemen aan de jonge sterren-categorie gelden een aantal criteria. Zo moet de organisatie een technologiegerelateerd product produceren. Het bedrijf moet zelf deze technologie ontwikkelen, waarbij een deel van de omzet door deze technologie wordt gerealiseerd. De omzet van de organisatie moet in 2007 ten minste 50.000 euro zijn geweest.

De genomineerden voor de Technologie Fast 50 werden eerder deze week bekend gemaakt. Van de 50 namen bleek Amsterdam de lijst te domineren met 13 genomineerden. De deelnemers kunnen afkomstig zijn uit de publieke en private sector en omvatten alle technologie segmenten waaronder software, internet, biotech/ life sciences, computers/ randapparatuur, halfgeleiders, communicatiemiddelen/ netwerken en media/ entertainment.

Bron foto: jared (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2693230). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.