Managed hosting door True

Green Data Systems breidt programma uit

 

Resellers die hun klant willen adviseren over energiebesparing kunnen nu een beroep doen op het Start Saving-programma van Green Data Systems. De distributeur voert namens de reseller een zogenaamde Green Scan uit bij de klant.

De energiekosten stijgen. Volgens onderzoek van IDC wordt op dit moment van elke euro die klanten uitgeven aan servers en storage vijftig cent besteed aan energie. Bedrijven gaan op zoek naar manieren om stroom te besparen.

Voor resellers die meedoen aan het Start Saving-programma snijdt het mes aan twee kanten, legt Wessel Graatsma, CEO van Green Data Systems, uit. "Ze verdienen aan het verkopen van de scan maar dat is niet de hoofdzaak. Veel belangrijker is dat ze daarna de klant kunnen helpen energiebesparende maatregelen te nemen. Het gebeurt echt nooit dat er niets meer te besparen valt in een bedrijf."

De Green Scan brengt in kaart waar en hoe de organisatie kan besparen op energie en papier door middel van ICT. Er wordt bekeken welke hard- en software aanwezig is in een bedrijf en hoe deze efficiënt kan worden ingezet. Graatsma: "Vaak weten bedrijven niet eens wat voor apparatuur ze allemaal hebben staan. Zo staan er soms meerdere servers die allemaal maar voor een klein deel gebruikt worden. Als je het gebruik daarvan optimaliseert kun je een deel van de apparaten uitzetten."

Vaak kunnen relatief eenvoudige maatregelen, zoals het automatisch uitschakelen van printers en pc's, zorgen voor een lager energieverbruik. Bij veel bedrijven is een besparing van 30 tot 40 procent op de energiekosten mogelijk

Informatie over het programma is te vinden op: www.startsaving.eu

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2687861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.