Managed hosting door True

Amsterdam domineert Technology Fast 50

 

Deloitte heeft de namen van de Technology Fast 50 bekend gemaakt. Van de 50 genomineerden komt bijna de helft uit de provincie Noord-Holland. Vooral bedrijven uit Amsterdam stuwen dit aantal op. In totaal zijn er 13 technologiebedrijven uit de hoofdstad genomineerd.

Onder de Amsterdamse bedrijven bevinden zich onder meer Albumprinter, Mirabeau en M4N.

Van de andere provincies dragen ook Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel hun steentje bij met elk 5 genomineerden. Enschede, een stad waar de Universiteit een flinke stempel op de technologische ontwikkelingen drukt, levert 4 namen voor de lijst met snelgroeiende technologiebedrijven.

Eén van de bedrijven uit Enschede is Xsens Technologies, onder meer bekend van het Moven-pak waarmee menselijke bewegingen worden vastgelegd, voor gebruik bij films in Hollywood en in games.

Speciale award

De ranking op basis van omzetgroei wordt bekend gemaakt tijdens de Award Ceremony op 9 oktober Zaandam. De top 10 wordt eerder bekend gemaakt op 1 september. Elk jaar wordt er een speciale Award uitgereikt aan het bedrijf, dat het meeste aantal jaren in de Fast 50 ranking voorkomt: de Sustainable Grower.

De bedrijven op de lijst moeten voldoen aan een aantal criteria. Uiteindelijk worden de technologiebedrijven onderling vergeleken op basis van percentuele omzetgroei in de voorgaande vijf jaren. Jongere organisaties dingen mee in de categorie Rising Star.

Zakelijke exposure

Eén van de genomineerden is Greetz. De directeur van dat bedrijf, Johan van Vulpen, verwacht op z'n minst in de top 10 te eindigen met een percentuele omzet groei die in de duizenden loopt: "Het is een bevestiging van de ontwikkeling die we doormaken en het zorgt voor zakelijke exposure. Voor de zakelijke relaties en investeerders is het leuk, maar voor de consument zal het niet interessant zijn."

Het is de eerste keer dat Greetz meedoet. "We horen er zo langzamerhand ook wel in thuis", aldus Van Vulpen. Eerder dong het bedrijf wel mee naar een prijs in de categorie Rising Star.

Omzetgroei

De winnaar van vorig jaar, ISM, die een omzetgroei wist te behalen van 3542 procent in 5 jaar, ontbreekt dit jaar op de lijst. Ook de nummer 2 van 2007, Hotels.nl, keert niet meer terug. TTY Internet Solutions, die vorig jaar de derde plek wist te bemachtigen, heeft dit jaar wel weer een plek op de lijst van genomineerden weten te veroveren.

Op de lijst komen 4 bedrijven uit Noord-Brabant voor. Ook Gelderland (3), Groningen (2) en Limburg (1) zijn present.

Bron foto: waffler (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2686893). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.