Managed hosting door True

Forse groei gebruik commerciële wifi Nederland

 

Nederlands grootste exploitanten van wifi-hotspots hebben het gebruik van die toegangspunten met ruim 50 procent zien groeien. Het aantal hotspots echter vertoont amper nog groei.

In 2007 gebruikten maandelijks 70.000 klanten de publieke wifi-hotspots van KPN. Dat betekende een stijging van 52 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Bij T-Mobile steeg het aantal sessies per persoon en de gemiddelde sessieduur met 75 procent. Absolute cijfers geeft T-Mobile echter niet.

Dat blijkt uit een gedetailleerd onderzoek van vakblad Telecom Magazine.

Het aantal publieke, commerciële hotspots groeit bijna niet meer. Dat blijkt uit cijfers die Mobilander, KPN, Swisscom en T-Mobile verstrekten. Gezamenlijk hebben deze bedrijven naar verwachting 2.000 operationale hotspots tegen het einde van dit jaar. Dat is een paar dozijn meer dan begin 2008.

Particuliere commerciële wifi-aanbieders, zoals bijvoorbeeld te vinden op campings, havens of andere horeca-gelegenheden, exploiteren gezamenlijk zo'n 900 hotspots.

Fon.com, een initiatief dat door particulieren wordt gedreven, vertoont als enige groei maar leverde ondanks herhaalde verzoeken tot deelname geen cijfers aan. Een onafhankelijke bron, Francofon, stelt dat er in Nederland nu 2.000 Fon-punten actief zijn. Begin dit jaar waren dat er 1.400.

Dat brengt het totaal aantal bekenden publieke hotspots op 4.900.

Onlangs werd uit een Emerce-interview duidelijk dat de wifi-toegangspunten in de Thalys in 4 maanden tijd door 14.000 klanten werden gebruikt, waarvan 40 procent door terugkerende klanten.

Op Europees niveau, zo bleek uit een onderzoek van de Europese Commissie, beschikt 46 procent van huishoudens over een actief wifi-modem. Dat was 12 procent meer dan het jaar ervoor.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2663708). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.