Managed hosting door True

VMware goed voor EMC-groei

 

EMC's financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2008 tonen virtualisatie een winnaar. VMware, waar de storagegigant een meerderheidsbelang in heeft, was goed voor 52 procent groei vergeleken met vorig jaar. De omzet uit EMC's storage- en securitybranches namen "slechts"met 14 en 15 procent toe, maar in dollars is storage nog steeds veruit koploper.

De nieuwste financiële resultaten van EMC zijn op 23 juli bekendgemaakt. De totale omzet bedraagt 3.67 miljard dollar, een groei van 18 procent vergeleken met het tweede kwartaal 2007. De groeiende vraag naar infrastructuuroptimalisatie en virtualisatie is volgens Joe Tucci, ceo bij EMC, hoofdoorzaak. "Ondanks de huidige economische onzekerheid blijven bedrijven geld uitgeven aan ict. Ze moeten tenslotte steeds grotere datavolumes op een veilige een voordelige manier beheren."

EMC's omzet is binnen de VS met 10 procent toegenomen en daarbuiten met 27 procent. De internationale activiteiten van het Amerikaanse bedrijf worden steeds belangrijker. Voor het eerst is de omzet buiten de VS goed voor 48 procent van de totale omzet, een record, aldus Tucci. Binnen EMEA nam de omzet met 27 procent toe.

EMC's Information Storage-tak kwam tot een omzet van 2.87 miljard dollar, een toename van 14 procent. EMC's Security-tak groeide zijn omzet met 15 procent, en kwam op 144 miljoen dollar. VMware was verantwoordelijk voor 453 miljoen dollar omzet, een groei van 52 procent in één jaar. Toch is Tucci van plan de virtualisatiereus te "optimaliseren" en "op lange termijn waardevol te houden" voor de aandeelhouders. Dit zou kunnen betekenen dat hij in de toekomst VMware wil afsplitsen. Hij hield zich in een interview met het Amerikaanse Channelweb daarover op de vlakte.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2652211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.